Projekat inostranih službi: Đukanović i Tači udruženim snagama jurišaju na crkvenu imovinu!

0

Pokušaj režima Mila Đukanovića da otme imovinu Srpske prvoslavne crkve u Crnoj Gori je dio šireg projekta čiji je krajnji cilj da se na isti način podržavi, a zatim otme i imovina SPC na Kosovu i Metohiji.

Ako prođe plan o oduzimanju imovine SPC u Crnoj Gori, po istom scenariju, nekadašnji čelnici OVK prisvojiće imovinu na Kosovu i Metohiji.

-Ukoliko režim u Podgorici, na ovaj način, kroz sporni zakon, otme manastir Ostrog, za nekoliko godina na isti način Hašim Tači će oteti Dečane, Gračanicu, Pećku patrijaršiju i ostale manastire u južnoj srpskoj pokrajini. Preko Crnogorske pravoslavne crkve vodi najkraći put do Kosovske pravoslavne crkve. A i jedno i drugo bi bilo katastrofa ne samo za srpski narod i SPC, već i za hrišćanstvo, tvrde sagovornici Borbe.

Jasno je da iza ovog projekta stoje zapadni centri moći koji su okupirali Kosovo i Metohiju i Crnu Goru ugurali u NATO, ali i jedan deo vatikanskog klera koji, bez obzira na politiku pomirenja pape Franje, ne odustaje od viševjekovnih ambicija „svete stolice“ da što više oslabi pravoslavlje i potisne ga što dalje od istočne obale Jadranskog mora.

-Pokušaj vlasti u Prištini sa pričom da su pravoslavni manastiri i ostale svetinje SPC na Kosovu i Metohiji istorijsko, duhovno i kulturno nasleđe takozvanih Kosovara, nije dao očekivane rezultate. Čak ni zapadna propagandna mašinerija, koja duže od dvije decenije satanizuje srpski narod nije se usudila da forsira tu besmislicu. Prije svega zato što je hrišćanskoj javnosti na Zapadu, koliko god ona bila verski sve ravnodušnija, još uvek nije moguće prodati podvalu da hrišćanske srednjovekovne svetinje, pa makar one bile srpske i pravoslavne, pripadaju muslimanima, piše srpska Pravda.

Zbog postojanja snažnog fronta otpora otimanju manastira u okupiranioj srpskoj pokrajini, zagovornici te ideje su procijenili da je rješenje da se do cilja pokuša stići zaobilaznim putem. Pokretanjem podržavljenja manastira i crkvi u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.