Profesor za Harvarda utvrdio: Srbi najstariji narod iz čijeg gena potiču Arijevci, Hrvati, Danci…

3

Anatolij Aleksejevič Kljosov, profesor biologije Harvadskog univerziteta u svom naučnom radu iznio je tvrdnje da je srpski gen star 12.000 godina i da potiče od Nojevog sina.

Ako je DNK analiza, koja ostavlja tragove o svakoj individui na planeti i ako je ona otkrila da je Darvin podmetnuo lažne kosti da bi podupro svoju teoriju evolucije, onda nema nijednog razloga da se sumnja u naučni rad Anatolija Aleksejeviča Kljosova, profesora biologije Harvadskog univerziteta koji tvrdi da je upravo ovom analizom dokazano da su Srbi pranarod današnjim Slovenima i mnogim drugim narodima Evrope čiji je gen star 12.000 godina!

Američki naučnik sa Harvarda, ruskog porijekla Anatolij Kljosov koji je i predsjednik naučne konsultativne uprave Međunarodnog genealoškog biroa u svom naučnom radu kaže da su u stvari i Rusi potomci onih kojima je prapostojbina bila na teritoriji Balkana, to jest današnje Srbije, Bosne, Crne Gore i Makedonije.

“Srpski geni (R1A1) su stari 12.ooo godina naspram drugih koji su od 4 – 7 hiljada godina. Svi narodi (osim dva) u Evropi imaju preko 40% srpskog ili prasrpskog gena”, tvrdi ovaj naučnik.

Ako je sudeći po mapi Srpskog gena koja je urađena po studiji ovog naučnika ovaj gen – preko 60 odsto imaju stanovnici današnje Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Danske, Sjevernog dijela današnje Njemačke, kao i Južnog dijela Skandinavije, ali i dobrog dijela Velike Britanije.

Prema ovim nalazima nosioci R1a1-genetske oznake, na Balkanu su živjeli još prije nekih 12.000 godina. Poslije nešto više od dvije stotine pokolenja oni odatle izbijaju na istočnoevropsku ravnicu, gdje se prije 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca roda R1a1.

Kljosov u svom naučnom djelu daje istoriju ruskog naroda od biblijskog Jafeta, sina Nojevog, do njegovih dana. Na jednom mjestu, međutim, autor piše kako su se Jafetovi potomci naselili prvo u donjem toku Dunava, današnjoj Srbiji, da bi zatim neki od njih otišli na sjever.

Ruska istoriografija je ove podatke oduvijek uzimala za ozbiljno, pa se u ruskim školama učilo kako su oni došli “sa one strane Karpata”. Za njih su “one strane Karpata” ovaj dio gdje danas žive Srbi, koji su, u eri ljubavi sa Sovjetima, ovu lekciju iz istorije doslovno prepisali i prenijeli u svoje udžbenike. Za Srbe, međutim, Nestorove “sa one strane Karpata” treba da glase “sa ove strane Karpata”. Taj dio ovdje nikada nije shvaćen.

Profesor sa Harvarda i osnivač Ruske akademije DNK – genealogije kaže da je u dinarskim predjelima bivše Jugoslavije primjećena je velika učestalost gena koji je, zbog svog nalazišta, među laicima ponio ime “ilirski”. Stručnjaci su mu, međutim, dali dosta suvoparan naziv I2a2-dinarik (ovo se zove haplo grupa, skraćeno hpg).

Doktor nauka Anatolij Aleksejevič Kljosov je predsjednik naučne konsultantske uprave Međunarodnog geneološkog biroa i professor biologije na Harvardskom univerzitetu. Najveći je živi stručnjak za hpg R1a1 koja je tipična za sve Slovene. Ova haplo grupa je u većoj ili manjoj mjeri zastupljena među svim slovenskim narodima, ali u značajnoj mjeri i među najvišim kastama u Indiji.

Na osnovu postojećih mutacija, koje je veoma studiozno proučavao, Kljosov je došao do zaključka da svi Sloveni potiču sa Balkana. I to ne bilo gdje sa Balkana, već iz današnje Srbije i Bosne. Starost naših primjeraka R1a1 je – 12.000 godina. Od tada smo, znači, mi na ovim prostorima.

Starost primjeraka R1a1 kod najviših indijskih kasta je daleko mlađa – negdje oko 3.850 godina, što odgovara vremenu dolaska arijevaca na te prostore. Kljosov dalje zaključuje da su Arijevci, u stvari, Sloveni koji su sa područja Srbije stigli do Indije.

Koristeći najnovija naučna saznanja iz genetike, profesor Kljosov zaključuje da su se prije oko 4.800 godina Praevropljani iz Podunavlja podelili. Oni koji su pošli na istok postali su kasnije Sloveni, oni koji su krenuli na zapad postali su govornici takozvanog Kentum jezika, nekada zajedničkog indoevropskog govornog područja.

““Indoevropski jezici” – taj eufemizam je svojevremeno nastao usled neshvatanja šta to povezuje sanskrit i njegove varijante, s jedne strane, i evropske jezike, s druge. Sada je to postalo sasvim jasno. Arijevski jezici predstavljaju osnov i evropskih jezika, i sanskrita, i “indoevropskih” iranskih jezika. Na Dnjepru, Donu i rijeci Ural nisu živjeli “narodi koji su govorili na iranskim jezicima”. Sloveni su tamo živjeli, prasloveni, arijevci, i to je bio njihov jezik. To su oni svoj jezik doneli u Indiju, Iran, Avganistan”, tvrdi profesor.

Po Kljosovljevim zaključcima nosioci R1a1 na Balkanu su živjeli još prije nekih 12.000 godina. Poslije nešto više od dvije stotine pokolenja oni odatle izbijaju na istočnoevropsku ravnicu, gdje se prije 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca roda R1a1.

Pola milenijuma kasnije ovi prasloveni stižu do južnog Urala, a 400 godina kasnije kreću na Indiju, gdje danas živi oko 100 miliona njihovih potomaka. Jedna grupa tih balkanskih Praslovena uputila se na Bliski istok, gdje se takođe i danas nalaze nosioci hpg R1a1. Starost njihovih gena Kljosov datira na 4.000 godina.

(kutak.net)

3 Comments
 1. Ubljanin komentariše

  Koliko su glupi danasnji separatisti, kad bi samo izvadili geneticki nalaz, znali bi ko su- Srbi. Npr, jedan Nik Djeljosaj, sigurno na tavanu ima pradjedovsku krstenicu,da ne pricam o malobrojnim “komitama”. Jedino Cetinjani, otupili u mrznji, mozda u sebi ima visak italijanskih gena

  6
  3
 2. ја komentariše

  sad ce mirna nikcevic da mu j… oca 🙂

  9
  3
 3. Kontra revolucija komentariše

  I onda se svi cude kad se kaze :
  Srbi su nebeski narod !.
  Šala u stranu !.
  Desilo se setanje starih naroda sa Balkana !.
  Prvo su starosedeoci Balkana otišli na sever Karpata ( Ceška, Ukrajina, Poljska Istocna Nemacka ) pa su se onda vratili kao novostvorena plemena ( Srbi, Bugari ) pre više od hiljadu godina na Balkan nazad !. I Dan danas postoje “Sorbi” (Luzicki Srbi)kao manjina u Nemackoj koji pricaju starosrbskim jezikom koji svi Srbi i Hrvati sa malo truda bez problema mogu da razumeju !. !.
  Slavenska plemena koja u sustigla na Balkan su se pomešala sa staroilirskim plemenima na Balkanu zato dominantan genkod R1a1 !.
  U ovome se moze samo reci da su se malobrojna ilirska plemena utopili u veca plemena došljaka !.
  Najvece pleme su bili Srbi ( Sorbi) iz okoline današnjeg Dresdena 95% imaju genkod R1a1 !.
  Najvece Pleme (Srbsko) se kroz istoriju verom, ratovima, promenom teritorija, razdvajalo u manja plemena kao Hrvate, današnji Bošnjaci, Slovenci, Crnogorci, Makedonci !.
  I ovde se prave kroz istoriju velike greške kad se stavljaju u istom redu nacije kao Srbi, Hrvati, Crnogorci, Bošnjaci Slovenci itd. !.
  A treba shvatiti da su te nove nacije i narodnosti samo ogranci velikog plemena Srba !.
  A i ne kaze se za dzabe kao primer da su Hrvati samo “loši i zli Srbi” !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.