Profesor Časlav Koprivica za BORBU: Jedini razlog postojanja današnje Crne Gore je da bude antisrpski i antiruski geopolitički servis Zapada; SNP je sramotno kolaborirao sa ideologijom koja je poražena 30. avgusta!

8

Većinska Crna Gora koja se na poslednjim izborima 30. avgusta 2020. godine jasno izjasnila o budućnosti države, ne može se nadati ničemu dobrom i valjanom od 43. Vlade Crne Gore koja je formirana 28. aprila ove godine, konstatovao je za BORBU profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i filosof Časlav Koprivica.

Proces formiranja Vlade Dritana Abazovića, baš kao i prethodne izvršne vlasti kojom je rukovodio Zdravko Krivokapić dokazuje, kako tvrdi Koprivica, da politički sistem Crne Gore predstavlja svojevrsnu vrstu igrokaza, predstave ili cirkusa koji ima za cilj da obesmisli institucionalizaciju narodne volje većinske Crne Gore.

-Način na koji je ova Vlada obrazovana ukazuje na to da se ničemu dobrom i valjanom ne može nadati većinska Crnu Goru koja se na poslednjim izborima izjasnila onako kako se izjasnila. Pokazuje se ustvari da čitav politički sistem Crne Gore predstavlja jednu vrstu igrokaza, predstave ili cirkusa koji služi tome da ne bude reprezentativan za ono što hoće građani Crne Gore i to je tako od najkasnije, a vjerovatno i prije, referenduma o tzv. nezavisnosti Crne Gore- ukazao je Koprivica i dodao:

-Kadrovski sastav nove Vlade potpuno je nevažan, jer ona nije obrazovana, niti zamišljena da vlada i predstavlja izraz suverene volje građana Crne Gore, zato što ono što se zove državom Crnom Gorom ne predstavlja suvereni entitet. Imamo na djelu svojevrsni apsurd činjenice da je ona formalno suverena,  a suštinski nema nikakav kapacitet. To smo vidjeli svojevremeno kada je Filip Vujanović bio proglašen za pobjednika predsjedničkih izbora, iako je izgubio od Miodraga Lekića. Izbori u Crnoj Gori su svojevrsni ritual desuverenizacije, iako su se ljudi koji su se zalagali za njenu nezavisnost zvali suverenistima- naveo je Koprivica.

Ukoliko se nešto radikalno ne promijeni, Zapad će uvijek među pobjednicima izbora od 30. avgusta nalaziti kolaboracioniste poput SNP-a

Uloga SNP-a u manjinskoj Vladi Dritana Abazovića predstavlja sramotnu kolaboraciju, ističe Koprivica i upozorava političke predstavnike većinskog naroda Crne Gore da ne pristaju da izigravaju marionetr i poslušnike Zapada.

-Uloga SNP-a u novonastalim politilčkim okolnostima u Crnoj Gori se može opisati kao sramotna kolaboracija. Kada vidite ko je predsjednik i ko su članovi te Vlade, primjećuje se kontinuitet sa ideologijom koja je poražena na poslednjim izborima. Zbog toga je najveća odgovornost na političkim predstavnicima koji bi trebalo da reprezentuju glasove većinske Crne Gore. Problem je u tome što će Zapad po svoj prilici, ukoliko se nešto radikalno ne promijeni, nalaziti uvijek među predstavnicima do 30. avgusta 2020. opozicionih poslanika one koji će biti spremni da sa njim kolabiraju- rekao je Koprivica.

21. maja 2006. započeo je proces razdržavljavanja Crne Gore

Koprivica je ocijenio da Crna Gora 21. maja nije obnovila državnost, već je krenula u proces uspostavljanja njene razdržavnosti.

-Ako je u kampanji za referendum Milo Đukanović govorio o obnovi državnosti Crne Gore, sada jasno nakon 17 godina vidimo da se to ispostavilo kao uspostavljanje njene razdržavnosti. Vlast u njoj nema legitimnost, kao što je nema ni država Crna Gora koja je napravljena na referendumu koji je pokraden i podržan od Zapada, a sve u zbog ciljeva SAD i NATO pakta. Dovoljno je da vlast u Crnoj Gori odobre, odnosno konstruišu predstavnici najuticajnijih zemalja Zapada i ona se fino ustoliči i onda vlada u skladu sa očekivanjima onih koji su je napravili. Drugim riječima, iz ovoga što imamo kao iskustvo tzv. samostalne Crne Gore možemo reći da je ona svojevrsni antisrpski i antiruski geopolitički servis Zapada. To je pravi i jedini razlog njenog postojanja- smatra Koprivica.

Zapad se neće smiriti dok dukljanska politička, kulturna i medijska kamarila ne proizvede situaciji u kojoj će antisrpska volja građana biti većinska

Politički Zapad se neće smiriti dok politička, kulturna i medijska kamarila koju kontrolišu u Crnoj Gori ne proizvede realnost u kojoj će preovladati antisrpska većinska volja građana, tvrdi Koprivica.

-Volja građana Crne Gore obrnuto je srazmjerna unosnosti posla političke klase u Crnoj Gori čiji je razlog ili smisao djelovanja da kolaboracijom sa diplomatsko-obavještajnim Zapadom ne dopusti da se ikada politički institucionalizuje istinska volja građana Crne Gore, sve dok se osjeća ili zna da je ona većinska i srpska. A u međuvremenu, dok imamo tu situaciju razilaženja između institucionalne realnosti i realnosti volje građana, treba raditi na terenu, posredstvom dukljanske političke, kulturne i medijske kamarile, da se proizvede nova situacija u kojoj će većinska biti antisrpska volja građana Crne Gore.  Kada bi se to desilo to bi značilo da je došlo do konsolidovanja, sa stanovišta interesa Zapada, geopolitičkog statusa Crne Gore. Dok god se to ne desi, oni će morati da se dovijaju i sprovode ovakve zahvate i bojim se, ako se nešto radikalno ne bude preduzelo da se dekonstruiše ovaj mehanizam, da će se on i ubuduće nastaviti. Zapad želi da se produži situacija u kojoj se građani Crne Gore ne pitaju kakva će im biti vlast, jer je unaprijed odlučeno da ona mora biti poslusnička i pronatovska- rekao je Koprivica.

Unutar institucija teško može doći do dekonstrukcije sistema koji je Zapad uspostavio u Crnoj Gori

Prema Koprivici, razvoj događaja u Crnoj Gori od 21. maja 2006. godine pokazao je da se protiv dirigovanog političkog sistema koji je Zapad patentirao u Crnoj Gori nije moguće boriti  unutar institucija.

-Istorijska pobjeda građana Crne Gore nad tim sitemom su bile litije. Na taj način se pokazalo da se unutar institucija Crne Gore jako teško može dekonstuisati sistem koji je nametnut spolja. To je jedna stvar, a druga stvar, jako je važno da postoji povišena ogovornost predstavnika srpskog naroda, odnosno onih građana Crne Gore koji se ne smatraju Dukljanima. Oni moraju shvatiti ono što Zdravko Krivokapić nije uspio ili nije želio, da se potvrda legitimnosti vlasti u Crnoj Gori ne vadi po stranim ambasadama.

Dok god predstavnici autentične većinske volje građana ne budu učinili sve da se institucionalizuje ono što je stvarno raspoloženje građana i dok se se preduprijede i minimalizuju krađe kojih je bilo i na poslednjim izborima 30. avgusta 2020. godine,  Crna Gora neće moći naprijed.  Zapad je podesio stvari da se sve zavisi od jednog ili dva poslanička glasa, da bi se moglo u slučaju da nešto krene „naopako“ primijeniti i plan B i da onda zapravo jednom vrstom rokada ili tehničkih promjena na kraju dođe do onoga do čega je njima zapravo stalo, a to je da imaju kontrolu nad prostorom Crne Gore i da se očuva ono što je vrhunski interes Zapada- da Crna Gora ne bude srpska država, odnosno da predstavlja geopolitički čep izlaska Srbije i srpskog naroda na mora, na način što će se u nedogled prolongirati i perpetuirati situacija u kojoj će se Srbi iz Crne Gore osjećati u jednoj vrsti identitetskog zatvora u, od NATO-a okupiranoj, Crnoj Gori- zaključio je Koprivica.

 

 

 

 

 

 

8 Comments
 1. Х komentariše

  To je to,pravo u centar!!!

 2. Milojko komentariše

  Prava istina!

 3. Q komentariše

  Kako može neko pismen izjaviti da je nešto poraženo a to i dalje vlada i nikad nije ni prestajalo vladati ???Nemojte se praviti ludi i ignorisati činjenicu da je za vrijeme govna od čovjeka Zdravka Krivokapića največi broj zaposlenih bio itz redova DPS-a.

 4. CG komentariše

  Da ti približi situaciju kod nas jedan crnogorac kome su pretci ratovali na Vučjem dolu i Skadru: za Srbiju i Rusiju me zabolje guzica, eto toliko mislim o njima a ne da su mi oni „smisao postojanja“.

 5. CG komentariše

  Ukrajinci potopili još jedan ruski brod. Crno more će posle ovog rata biti prava atrakcija za ronioce – toliko olupina brodova na dnu, a more plitko 🙂

 6. Kontra Revolucija komentariše

  Ovaj CG kao mrzi sve iz Srbije i Rusije a nikako da prestane da jede hranu iz Srbije i da ugosti dobroplacajuce turiste iz Rusije !.
  Jbg. nisu baš svi casni ima i ljigavca u maloj !.

 7. Marko komentariše

  Profesor iz Beograda izjavio….dobio naredjenje i to pisano šza mora da izgovori.Mora da mu je spc ili bia pidali.Jado jadni

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.