Produžen pritvor Nataši Šaković

0

Apelacioni sud potvrdio je rješenje o produženju pritvora Podgoričanki Nataši Šaković, koja je prošlog mjeseca u podgoričkom Višem sudu negirala optužbe Specijalnog tužilaštva da je kao član kriminalne organizacije koju je formirao njen suprug Marko Šaković učestvovala u nelegalnoj trgovini oružjem za potrebe drugih kriminalnih organizacija, piše Dan.

Pored Nataše Šaković i njenog supruga, kome se sudi u odsustvu, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćen je i Marko Lašić. Optužnicom je bio obuhvaćen i Natašin brat od tetke Marko Filmanović, koji je početkom godine sporazumno priznao da je po nalogu Šakovića kupovao oružje sa kojeg je uklanjao fabričke brojeve radi dalje prodaje, za šta je osuđen na godinu robije nakon što je Viši sud prihvatio njegovo priznanje i dogovorenu kaznu.

Prema navodima iz optužnice, Nataša Šaković je po nalogu svog supruga, koji je označen kao organizator kriminalne organizacije, imala zadatak da vrbuje druge članove, prenosi poruke i uputstva, preuzima od Filmanovića nabavljeno oružje u većim količinama, a potom ga predaje drugim osobama.

Filimanović je detaljno opisao kada je i na koji način kupovao oružje i predavao ga Šakovićima, kao i sve okolnosti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela koja su predmet ovog postupka.

Navodi optužnice potvrđeni su i materijalno-finansijskom dokumentacijom o prodaji, odnosno kupovini oružja, koja je pribavljena pretresima prostorija koje koristi Filimanović i prodavnica oružja na teritoriji Podgorice.

“Pored navedenog, mjerama tajnog nadzora koje su preduzete prema okrivljenima utvrđeno je da su oni međusobno komunicirali upravo o trgovini oružjem, pri čemu se decidirano pominju količine, marke i modeli oružja koje treba nabaviti. Mjerama tajnog nadzora utvrđuje se i vrijeme izvršenja krivičnih djela, a iz njih se vidi i sadržaj uputstava koja je Filimanović dobijao od organizatora kriminalne organizacije, a koja mu je prenosila Nataša Šaković”, piše u rješenju.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.