Produbiti strateško partnerstvo Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije

0

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić i sekretar Generalnog savjeta stranke Jedinstvena Rusija Andrej Turčak potpisali su danas u Beogradu zajedničku izjavu, kojom se izražava spremnost za produbljivanje rusko-srpskog strateškog partnerstva u interesu naroda dveju bratskih zemalja, čije iskreno prijateljstvo, kako je konstatovano, ima dugu istoriju i prošlo je iskušenje vremena.

Zajedničkom izjavom, čije je potpisivanje obavljeno u prisustvu predsjednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, dvije stranke se obavezuju da će i nadalje nastaviti sa razvojem ravnopravne i uzajamno korisne saradnje i jačati tradicionalno prijateljstvo naroda Srbije i Rusije, saopštila je SNS.

Izraženo je i opredjeljenje za jačanja strateškog partnerstva Srpske napredne stranke i Jedinstvene Rusije, uključujući održavanje bilateralnih međupartijskih konsultacija i poslovnih foruma, naizmjenično u svakoj zemlji, kao i uključivanje omladinskih i drugih partnerskih organizacija i udruženja u tu saradnju.

U dokumentu se konstatuje da Srbija, koja sprovodi uravnoteženu međunarodnu politiku, uživa zasluženi autoritet daleko izvan Balkana, o čemu između ostalog svjedoči u februaru uspešno održana Parlamentarna skupština Mediterana u Beogradu, kao i predstojeća 141. Skupština Interparlamentarne unije koja će uz učešće parlamentaraca sa svih kontinenata biti održana u oktobru ove godine u Beogradu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.