Produbiti saradnju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije sa Rumunijom

0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ambasador Rumunije u Crnoj Gori Matei Viorel Ardeleanu , razgovarali su danas o daljem produbljivanju tradicionalno dobre saradnje dvaju zemalja u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Kako su naveli iz Ministarstva, tokom sastanka bilo je riječi o unaprijeđenju odnosa sa fokusom na mogućnosti investicija u sektoru stočarstva i proizvodnji pilećeg mesa kao i o pronalaženju povoljnih angažmana za uvoz stočne hrane.

Posebno je istaknuta mogućnost uzgoja rumunskih Angus goveda koja bi mogla da se uzgajaju u Crnoj Gori.

“Stijović je upoznao ambasadora sa aktivnostima i trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovračkih poglavlja iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane istakavši da je iskustvo Rumunije u pregovorima pristupanju Evropskoj Uniji dragocjeno i od velike koristi za Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Ardeleanu je iskazao punu podršku evropskom putu Crne Gore.

“On je naglasio da s obzirom na značajna iskustva u pristupanju Evropskoj Uniji i vrlo ozbiljan tim na polju poljoprivrede u Briselu, Rumunija ostaje pouzdan partner i spremna je da pruži ekspertsku podršku”, dodaju u saopštenju.

Napominju da je Stijović predstavio „Plantaže“ i istakao zainteresovanost za inteziviranje saradnje kako bi se crnogorski brend mogao bolje plasirati na rumunsko tržište.

Tokom sastanka potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja Rumunije i Crne Gore još više unaprijedi i ojača kroz poslovnu, međutrgovinsku, i ekonomsku saradnju u narednom periodu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.