Procesuirano sedam lica: Ukrali kola, obili market, iznuđivali novac…

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica uhapsili su šest osoba, a protiv jedne podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.

„Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa, slobode su lišeni D.B. (35) i F.U. (32), dok je M.D. (22) lišen slobode zbog krivičnog djela prikrivanje. Oni su, kako se sumnja, otuđili vozilo marke „Porshe Boxer“, koje se nalazilo u jednoj garaži, a koje su potom odvezli u Zetu i prodali ga za iznos od 3.200 evra“, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Kako su dodali, „preuzimaju se aktivnosti na pronalasku vozila“.

„Jedno maloljetno lice staro 17 godina i E.D. (18) su lišeni slobode nadugo nakon izvršenog krivičnog djela teška krađa. Oni su, kako se sumnja, provalili u unutrašnjost jednog marketa i otuđili 220 paklica cigareta“, naveli su iz UP.

Takođe, u vršenju krivičnog djela krađa policija je zatekla M.I. (60) i lišila ga slobode.

„Sumnja se da je on prethodno počinio krivično djelo na način što je izvršio premetačinu u vozili koje je bilo parkirano, te otuđio 470 evra. Njemu se na teret stavljaju dva krivična djela krađa“, piše u saopštenju policije.

Zbog krivičnog djela iznuda, podgorička policija je nadležnom državnom tužiocu protiv B.J. (18) podnijela krivičnu prijavu u redovnom polstupku.

„On je, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu prijetnjama od oštećenog starog 15 godina iznuđivao novac. Sumnja da je na taj način oštećenom iznudio oko 600 evra“, zaključli su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.