Procesuirano 16 lica za 15 krivičnih djela

0

Službenici Uprave policije su, na teritorijama Podgorice, Pljevalja, Cetinja, Budve i Andrijevice rasvijetlili 23 krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, podgorička policija rasvijetlila je ukupno 15 krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu i za ta djela procesuirano je 16 osumnjičenih, starosti od 15 do 37 godina.

Sedmoro je uhapšeno, dok su protiv njih devet podnijete krivične prijave.

“Službenici podgoričke policije su rasvijetlili četiri KD teška krađa, pet KD krađa, tri KD teška krađa u produženom trajanju, KD razbojništvo, KD prikrivianje i KD falsifikovanje novca. Osumnjičena lica su vršenjem ovih krivičnih djela otuđivala automobile, torbe i novčanike sa ličnim stvarima i novcem, telefone, obuću, kancelarijski pribor i druge predmete. Krivično djelo falsifikovanje isprave osumnjičeni je počinio na način što je, kako se sumnja, upravljao vozilom na kojem su se nalazile registarske oznake drugog vozila”, saopšteno je iz policije.

Cetinjska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv dvoje maloljetnika, osumnjičenih da su krajem juna ukrali oko 200 eulvra iz dva aparata koji služe za pranje automobila, a perionici automobila pričinili materijalnu štetu u iznosu oko 1.500 evra.

Beranska policija podnijela je krivične prijave protiv dvoje 18-godišnjaka iz Andrijevice, zbog sumnje da su iz Srednje mješovite škole i OŠ “Bajo Jojić” u Andrijevici ukrali sat, laptop, projektor, televizor i novac u iznosu od 1.000 eura, a koji su đaci skupljali i koji je bio namijenjen za matursko veče.

“Otuđeni predmeti su pronađeni i biće vraćeni vlasiku dok su novac osumnjičena lica u međuvremenu potrošila”, navode iz policije.

Takođe, beranska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv 55-godišnjaka iz Andrijevice, koji je, kako se sumnja, iz dvorišta jedne kuće ukrao vozilo koje nije bilo zaključano. Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku.

Pljevaljska policija uhapsila je 27-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je od jedne ženske osobe oteo torbu i pritom ukrao novčanik sa novcem.

Budvanska policija uhapsila je jednog sugrađanina i dvoje srpskih državljana, starih od 18 i 20 godina. Oni su osumnjičeni da su krajem juna maskirani, prijeteći nožem, opljačkali jedan market u Budvi.

Takođe, kako navode iz policije, jedan od osumnjičenih je nožem u grudi ranio radnika tog marketa, nakon čega su pljačkaši pobjegli sa lica mjesta.

“Jedno od ova tri osumnjičena lica je, kako se sumnja, počinilo još dva razbojništva na štetu jednog marketa i jednog poslovnog objekta u maju i junu ove godine. Sumnja se da je na štetu marketa krivično djelo počinio na način što je maskiran uz prijetnju pištoljem od radnice otuđio oko 2.000 evra, dok je na štetu poslovnog objekta krivično djelo razbojništvo počinio na način što je od radnice uz prijetnju elektrošokerom otuđio novac u iznosu od 260 eura”, saopšteno je iz policije.

Takođe, troje srpskih državljana, od kojih je jedan uhapšen, osumnjičeno je za pokušaj pljačke zlatare u Budvi.

“Službenici CB Budva su rasvijetlili i krivično djelo razbojništvo koje je počinjeno u maju 2019. godine na štetu zlatare u Budvi i identifikovali osumnjičena lica. Za ovo krivično djelo osumnjičena su tri lica iz Republike Srbije, a jedno od njih strao 19 godina je lišeno slobode. Oni su, kako se sumnja, maskirani ušli u zlataru i uz prijetnju pištoljem od radnice zatražili novac i zlato, ali nisu uspjeli u toj namjeri”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.