Procesuirano 10 osoba: Albanci zatečeni u nelegalnom ribolovu

0

Preduzimajući mjere i radnje na sprečavanju nezakonitog prelaska državne granice i suzbijanju nezakonitog ribolova u teritorijalnom moru Crne Gore službenici Regionalnog centra granične policije Jug procesuirali su 10 ljudi i tri plovna objekta koja su plovila pod zastavom Republike Albanije.

“U nezakonitom izlovu ribe u teritorijalnom moru Crne Gore zatečena su dva ribarska plovna vozila sa po tri člana posade U.A. (58), U.X. (26), S.E. (39), A.K. (49), U.L. (42) i L.M. (62), svi državljani Republike Albanije. Osim toga, u nezakonitom izlovu ribe je u još jednoj akciji policije zatečen ribarski plovni objekat sa četiri člana posade – dva državljanina Republike Albanije X.K. (61) i V.G. (24), te dva državljanina Egipta W.H.M.A.G. (46) i M.N.M.A. (36), te je shodno Zakonu o prekršajima Sud za prekršaje u Budvi izrekao je zaštitnu mjeru oduzimanje ovog plovila”, saopštili su iz policije.

Zbog prelaska državne granice na nezakonit način ovim licima su predati prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli.

“Nadležne inspekcije su izrekle novčane kazne odgovornim fizičkim i pravnim licima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, Zakona o moru i Zakona o morsko ribarstvu i marikulturi”, dodaju oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.