Privatnik Bokan vapi za državnim novcem: Ove godine od države nismo dobili ništa

5

Predsjednik KK Budućnost Volija Dragan Bokan izjavio je za Vijesti da u narednom periodu očekuje veću finansijsku pomoć od Glavnog grada i države. Naviknut na neogračene dotacije od strane prethodne vlasti, ovaj uspješni privrednik se požalio da od države ove godine nije dobio ni centa.

– Kovid je iskomplikovao poslovanje i funkcionisanje privrede, a na malom tržištu kao što je crnogorsko je pogotovo teško naći novac koji niste u startu planirali. Grad je uz nas svih godina otkad je na čelu nova uprava sa gospodinom Ivanom Vukovićem, ali dobijamo manje nego što je kolektivu kao Budućnost potrebno. Očekujemo veću pomoć od grada, a svakako od države, od koje ove godine nismo dobili ništa – naglasio je Bokan.

Nema spora da država treba da pomogne sportskim kolektivima, pa samim tim i KK Budućnost. Problem je, međutim, što je KK Budućnost tokom prethodne dvije decenije više služio kao promoter DPS-a, nego države Crne Gore. Zauzvrat je KK Budućnost dobijao milionske dotacije države i privatnih firmi bliskih prvom čovjeku DPS-a Milu Đukanoviću koji je  krajem 2019. godine od kluba dobio nagradu za veliki doprinos njegovom razvoju.

Izgleda da Bokan i poneki biznismeni još uvijek nisu u stanju da shvate da pripadnost jednoj političkoj opciji, ne predstavlja ujedno i privrženost državi.

Đukanović svojevremeno priznao da je KK Budućnost državni projekat

Na obilježavanju 70 godina  postojanja KK Budućnost predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je priznao da je taj kolektiv državni projekat i da predstavlja simbol nove Crne Gore.

-Ova Budućnost je metafora nove Crne Gore. Bez kompleksa inferiornosti, ne pristajući na stereotip da mali znači i slab.  Crnogorski sportski brend, zaštitni znak države, klub privrženih, odanih navijača svih generacija. Zato su u pravu kada kažu da je Budućnost državni projekat, bez obzira na to što pod tim podrazumevaju. Budućnost ima podršku države i tako će i ostati. Obaveza je svih nas da Budućnost i u budućnosti bude ponos Crne Gore- poručio je Đukanović 23. decembra 2019. godine.

Budućnost može do finala Evrokupa 

Bokan izrazio nadu da će se Budućnost plasirati u finale Evrokupa, čime bi obezbijedili igranje Evrolige naredne sezone.

– Smatramo da naša ekipa ima šanse da dođe do finala, pogotovo ako budemo imali sreću kao do sada, jer je Cedevita Olimpija izgubila dobijeni meč od Virtusa. Nadam se da će nas pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale izborimo povratak u košarkašku elitu. Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država zajedno, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo – kazao je predsjednik Budućnost Volija.

Budućnost će u četvrtfinalu “ukrstiti koplja” sa Monakom, sa kojim drugi meč neće moći igrati u “Morači” zbog toga što je francuskim državljanima usled pandemije korona virusa zabranjeno putovanje van EU. Susreti sa Monakom koštaće podgorički klub oko 100.000 evra, saopštio je Bokan.

– Jedna od opcija za utakmicu sa Monakom je Zadar, realnija je Ljubljana, a možda ćemo biti domaćini drugog susreta u Monte Karlu. Zaista su veliki troškovi organizacije, jer moramo da idemo čarter letovima i da plaćamo boravak u hotelu pet noći van Podgorice. To mnogo košta, procjene su da će nas učestvovanje u četvrtfinalu koštati blizu 100.000 eura- izjavio je Bokan.

 

5 Comments
 1. Rade komentariše

  Rodjo zar ne znas da se Bokan redovno cuje sa Dritanom? Skoro svaki dan.

 2. Marko komentariše

  Ugovaraju cijenu lubenica iz stoja ili?

 3. Vlast komentariše

  Dosta si love uzeo lupežu. Vrijeme je da i ti nepismeni, nešto i državi vratiš

 4. Jovana komentariše

  Ti imaš Mila. Ne trebaju tebi pare.

 5. Milica komentariše

  Ove godina aa, a do ove godine ste dobijali i vise nego sto treba…Milo punio punio i vase dzepove, a sad se boji i da njegovi ne ostanu prazni!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.