Pritvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku

0

Osuđenik D.S. pobjegao je juče iz Specijalne bolnice za plućne bolesti “Dr Jovan Bulaić” u Nikšiću, saopšteno je iz UIKS-a. On je, kako su kazali, pobjegao usljed zanemarivanja obaveza službenika obezbjeđenja koji će zbog toga biti suspendovani.

Bolnica u BrezovikuBolnica u Brezoviku

“Dana 27.02.2020. godine službenici obezbjeđenja koji su bili radno raspoređeni na poslovima obezbjeđenja pritvorenog lica D. S. u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Jovan Bulaić“ u Nikšiću, gdje se imenovani nalazio na bolničkom liječenju, obavijestili su nadležne u Upravi za izvršenje krivčnih sankcija da je oko 17 sati došlo do bjekstva pritvorenika”, navodi se u saopštenju UIKS-a.

D.S. je, kako su kazali, nepravosnažnom presudom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave.

“Za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16.12.2019. godine, kontinuirano su ga obezbjeđivala po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a”, dodaje se u saopštenju.

Kako navode iz UKSA-a osuđenik je pobjegao usljed zanemarivanja obaveza službenika obezbjeđenja koji će, kako su kazali, zbog toga biti suspendovani.

“Po dobijanju obavještenja o bjekstvu pritvorenika iz Specijalne bolnice, za koje do sada poznati podaci ukazuju da je nastalo uslijed grubog zanemarivanja službenih obaveza od strane službenika obezbjeđenja koji su navedenog dana obavljali poslove obezbjeđenja pritvorenika, preduzete su i preduzimaju se kontinirane radnje i mjere u cilju pronalaska i hvatanja odbjeglog pritvorenika od strane službenika Uprave za izvršenje krivčnih sankcija, a o navedenom događaju obaviještena je i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti”, kazali su iz UIKS-a.

O događaju je, dodaju, bez odlaganja obaviješten i sud koji je imenovanom odredio mjeru pritvora.

“Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D.S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima istim će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.