Pritisak na nezavisno novinarstvo, obaviještene međunarodne institucije: Policija na vratima roditelja Dražena Živkovića, jer je kao novinar izvještavao sa litije u Kučima!

4

Urednik portala Borba Dražen Živković ponovo je na meti policije koja je jutros kod njegovih roditelja dolazila da ga traži da mu uruči poziv na saslušanje zbog jučerašnje litije koja je održana u Kučima.

Živković je, kao novinar, izvještavao sa pomenutog događaja i tamo je prisustvovao u svojstvu novinara.

Pritisak policije smatra kao nastavak njegovog progona i onemogućavanje prava na rad.

Živković je jutros obavijestio o tome nadležne međunarodne institucije, asocijacije novinara iz Evrope, Reportere bez granica, kao i sve Ambasade.

Takođe, njegov pravni tim o svemu će tokom dana obavijestiti Savjet Evrope.

”Kao novinar, izvještavao sam sa jučerašnjeg događaja, jer je pravo javnosti da bude o svemu obaviještena. Na tom događaju je bila prisutna i policija, događaj nijesu zabranili, pa čudi da danas dolaze na kuću mojih roditelja zbog litije, na kojoj sam bio prisutan kao novinar koji izvještava sa tog, kao i sa bilo kojeg drugog događaja. Jesu li policajci išli na kuće svojih kolega koji su juče bili na litiji i radili svoj posao kao i ja ili samo na moju? O svemu postoje dokazi, u vidu objavljenog teksta i video klipa na mom portalu sa pomenutog događaja. Današnji dolazak policije, koja se korektno ponašala, doživljavam kao pritisak na mene i moje istraživačko novinarstvo kojim se bavim, bez mrlje u karijeri, već 18 godina. Pozivanje na nekakve informativne razgovore samo zato što sam radio svoj posao novinara i izvještavao o događaju, smatram kao moje onemogućavanje prava na rad koje mi je Ustavom zagarantovano. Zato je moj pravni tim već obavijestio sve međunarodne adrese o ovom policijskom pritisku, kao i sve Ambasade. Dobili smo povratnu informaciju da će sve relevantne međunarodne adrese danas dobiti izvještaj o pritisku na nezavisno novinarstvo i moje onemogućavanje da radim svoj posao. Takođe, ako se pritisak nastavi, podnijeću krivičnu prijavu zbog onemogućavanja da radim posao koji mi je zagarantovan Ustavom, kazao je Živković.

 

4 Comments
 1. Ubljanin komentariše

  Podrska!

  22
  1
  1. Црна_Гора komentariše

   Srusicemo FASIZAM Nato montenegro.
   Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.
   Svi na IZBORE do POBJEDE.

 2. Kafanski filozof komentariše

  Ni to zastrasivanje im vise ne pali, narod se oslobodio i trazi promene !!!.
  Narodu dosta DPS lopova i policijskih batinasa !!!.
  Milo ide u proslost !!!.

  16
 3. NK komentariše

  Ne idu u Ulcinj dje defiluju kolone auta sa albanskim zastavama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.