Priština: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv dvije osobe jer su liječili malobrojne Srbe

0

Optuženima se na teret stavlja i navodna proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda

Osnovno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv dvije osobe zbog navodnog nezakonitog obavljanja medicinske i farmaceutske djelatnosti mimo sistema takozvanog Kosova.

P. i E. I, su zatečeni tokom policijske kontrole u objektu u centru Prištine, a u kojem su Srbima i osobama drugih nacionalnosti u tom gradu, pružane medicinske usluge prema sistemu ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije.

Optuženima se na teret stavlja i navodna proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda.

Prema optužnici, „okrivljeni su od neutvrđenog datuma, neprekidno do 31. januara 2024. godine, u objektu (aneksu) pri policijskoj stanici Centar u Prištini, radi nezakonitog profita od ekonomske koristi, predstavljajući se kao član NVO i kao ljekar, pružali medicinske usluge i tretmane građanima, a da nisu licencirani i ovlašćeni od relevantnih kosovskih institucija, i za koje usluge imaju redovna mjesečne uplate od državnih organa Srbije, u iznosu do 1.700 evra“.

Kako navode, nakon sprovođenja naloga za kontrolu od strane policije u Prištini, kod okrivljenih su pronađeni bilje i medicinski proizvodi bez markica i bez porijekla.

Tužilac je predložio sudu da okrivljeni budu proglašeni krivim i kažnjeni po zakonu za krivična dela koja im se stavljaju na teret, kao i da se ljekovi i medicinski proizvodi oduzmu i konfiskuju po pravnom postupku.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.