Pristalice DPS-a prolaze nekažnjeno dok se monahinje sankcionišu: Umotavali i pse u zastave, iscijepali „najveći crnogorski barjak“ i niko nije kažnjen! (FOTO/VIDEO)

6

Nakon što je danas objavljena vijest da je monahinja dobila krivičnu prijavu zbog uklanjanja zastave Crne Gore sa ograde Cetinjskog manastira u javnosti i društvenoj sferi se postavilo pitanje da li i nova vlast ima princip selektivne pravde.

Tako su se pojedine pristalice Demokratske partije socijalista „iživljavale“ nad državnom zastavom Crne Gore a niko od njih nije kažnjen!

Najpoznatija scena u ovoj sagi zasigurno jeste cijepanje najveće državne zastave 21. maja 2021. godine kada su pristalice DPS-a napravile grešku prilikom probnom širenja zastave. Naime, vjetar je tada ponio zastavu, koja je svakako bila teška i zastava se iscijepala na banderi.

 

Nedugo potom, prilikom spuštanja zastave, desilo se i njeno havarisanje. Zastava je na kraju izgledala ovako.

 

U jednom trenutku, bila je i spuštena na tlo što je izričito zabranjeno Zakonom o državnim simbolima Crne Gore.

 

Možda je i najveći čin nepoštovanja i to što su životinje umotavali u državne zastave.

Tako su se na pojedinim izložbama čak i psi umotavali u njih umotavali.

 

Svakako je interesantno kako se sankcioniše monahinja zbog uklanjanja zastave Crne Gore sa ograde Cetinjskog manastira, iako je opšte poznato na kakvim se mjestima i gdje ističu zastave Crne Gore.

Poznato je takođe i da niko, za ove mnogo gore slučajeve, nije prošao sa krivičnom ili prekršajnom prijavom od strane Tužilaštva. Shodno tome, postavlja se pitanje – da li su pojedinci privilegovani da se iživljavaju nad zastavom, dok se monahinje sankcionišu…

6 Comments
 1. LJUBO komentariše

  Sramota na ženu napasti i to na monahinju.Zbog zastave kojoj nije mjesto na vratima manastira .
  A NN lice što je postavilo je NN lice.Slobodno NN lice umjesto da ga nadju i njemu prekršajna prijava zbog nezakonitog postavljanja zastave .

 2. milos komentariše

  Upropastili su nam drzavu. Lica sa posebnim porebama moraju da pisu za Borbu da bi se prehranili

 3. Sokrat komentariše

  I onda treba podržati Dritanginu vladu ?Ako ko razmisli glavom Dritanga da nije potpisao TU bio bi premijer vlade koja ništa nije uradila za 100 dana.

 4. Istina Je Jedna , Nema Dvije komentariše

  Nije u pitanju zastava,nema na sto je komite ne stavljaju i ne skrnave u pitanju je mrznja prema SPC i njenom monastvu ,a narocito zato sto je crkva pobijedila takvu ideologiju…Ministar Adzic je okoreli komita nego ga Dritan drzi pod kontrolom…

 5. Crnogorac komentariše

  Nije isto Baciti bilo čiju zastavu ili umotati kućnog ljubimca koji osvoji pehar na izložbi ! Ja još ne Viđeh Crnogorsku Zastavu u SR a ođe ih ima svuđe !

 6. Kad dođe pravda komentariše

  Ako je onaj snimak potpun, tada se radi o
  krivicnom djelu lažno prijavljivanje.
  Tako da treba pokrenuti ,preko advokata,postupak protiv korumpiranog sluzbenika UP koji je tuzilastvu podnio prijavu protiv monahinje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.