“Principijelost”: Država Porto Montenegru oprostila 5,6 miliona duga, a oni za borbu proriv koronavirusa donirali državi 81.000!

1

Dug koji je Opština Tivat oprostila Porto Montenegru iznosi preko 5,6 miliona evra.
Donacija Porto Montenegra i partnera uplaćena na račun za borbu protiv epidemije virusa korona iznosi 81.000 evra.

Ovo je samo jedan mali primjer “solidarnosti” kojim nas ovih dana zapljuskuju pojedini mediji.

Da ne budemo pogrešno shvaćeni, svaka donacija u ovom teškom vremenu je dobrodošla, ali ne moramo baš da se svima klanjamo do zemlje, jer smo za neke učinili više nego što će oni ikada za nas.

“Zaposleni, rezidenti, zakupci i vlasnici malih biznisa koji djeluju u marini za superjahte i nautičkom naselju Porto Montenegro, donirali su ukupno 40.500 evra, koje je matična kompanija Adriatic Marinas udvostručila, kako bi ostvarena donacija Porto Montenegra iznosila ukupno 81.000 evra protiv pandemije virusa COVD-19, saopšteno je iz Porto Montenegra.

Novac je uplaćen Nacionalnom koordinacionom timu za zarazne bolesti, organu koji je formirala Vlada Crne Gore kako bi organizovala koordinisanu kampanju u borbi protiv pandemije u Crnoj Gori.

Da se vratimo samo dvije godine unazad. Predsjednik Opštine Tivat, dr Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas, Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona evra, saopšteno je tada iz Opštine Tivat.

Ova odluka izazvala je oštre kritike dijela javnosti a zbog nje je i tadašnja predsjednica Opštine Tivat, Snežana Matijević, takođe iz DPS-a podnijela ostavku na tu funkciju.

1 Comment
  1. Baja_California komentariše

    Bilo je oprosteno i 300 meleona KAP-u za dug za struju tako da nista novo, posle oce da ispanu dobri standardna prica

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.