Prije 13 godina mafija kupila “nezavisnost”: Država koja je stala u jednu kovertu!

8

Danas se navršava 13 godina kako je Crna Gora, nažalost svih njenih građana, i oni su koji su se borili za nezavisnost, i onih drugih, koji su željeli da žive u zajedničkoj državi, postala privatna država jednog čovjeka i zarobljeni feud njegovih kumova i prijatelja.

Sve ono što su obećavali građanima, Milo Đukanović i njegova klika, ispunili su sebi i svojim porodicama. Od 2006 godine, do danas, njegovi i računi njegove pordice, iz dana u dan su se uvećavali, dok je narod bivao sve siromašniji. Crna Gora je danas, 13 godina kasnije, lider, ne regiona, već svijeta u broju nerasvijetljenih ubistava po glavi stanovnika, rekorder po broju bombaških napada, i na samom smo vrhu ljestvice najsiromašnijih naroda planete.

I pored svih upozorenja da će se izglasavanjem nezavisnosti, Crna Gora pretvoriti u Đukanovićevu privatnu prćiju, to se na veliku žalost građana, bez obzira koju su opciju zaokružili tog 21 maja, i desilo.

Danas, nažalost samo možemo konstatovati da je prije 13 godina, mafija, u srcu Evrope, dobila svoju državu. Te majske noći, nakon bezbroj bezuspješnih pokušaja, mafija je definitivno porazila narod i legalizovala kriminal. Sve ono što nije pošlo za rukom italijanskim gangsterima i turskim osvajačima kroz vjekove, crnogorski preprodavci razglednica, popravljači i zavarivači auspuha, šaneri i ponavljači su uspjeli.

Danas, 13 godina kasnije, mafija ima svoju Vladu, svoje ministre, pomoćnike i zamjenike na skoro svim funkcijema. Mafija danas u Crnoj Gori ima i svoje legitimne predstavnike u policiji, sudstvu, tužilaštvu. Imaju svoje autentične predstavnike i u turizmu i ugostiteljstvu. Mafija je danas pustila pipke i u pojedinim opštinama, fudbalskim i košarkaškim klubovima…

Fabrike su uništene, radnička klasa ne postoji, broj nezaposlenih iz dana u dan raste, društvo je podijeljeno više nego prije 13 godina, a Đukanović i dalje, u nedostatku argumentacije, svoje političke protivnike i dalje naziva neprijateljima države, istrajavajući na podjelama, koje njemu jedino garantuju opastanak na vlasti.

I to što su pojedini njegovi tajkuni počeli da se okreću protiv njega, samo je “uljepšalo” sliku ove i ovakve države.

Društvo je razoreno, režim je udario na osnovne temelje porodice, korupcija, kriminal, nepotizam i milioni na bankovnim računima porodice Đukanović su i dalje jedine stavke koje su u plusu u ovoj i ovakvoj Crnoj Gori. Teško da je danas, ovakvim stanjem, zadovoljan bilo koji građanin, koji je glasao za nezavisnu Crnu Goru prije nešto više od jedne decenije.

I čime, 13 godina kasnije, vlast može da se podiči, i kojim uspjehom koji je “nezavisnost” donijela kompletnom društvu? Priznanje nezavisnosti lažne države Kosovo, sankcije Rusiji, ulazak u NATO, bez konsultacije naroda, uporno istrajavanje na podjelama i stvaranje državnih neprijatelja, obračuni sa političkim neistomišljenicima, sve veći broj nezaposlenih, broj ubistava i samoubistava u porastu… Sve to je danas, slika i prilika, nezavisne, države Crne Gore!

8 Comments
 1. Srbin komentariše

  Nabijem vas na kurac

 2. Marko komentariše

  Uljepšao si nam dan Dražene ovim člankom, da te prati sreća i sve da ti bude berićetno. Nema predaje, DO POBJEDE PROTIV FAŠISTA!

 3. Aco Bulatović komentariše

  Na žalost svihvas koji bi našu zemlju predali srpskim dušmanima koji su nam sve zapalili i pobili. Pih.

 4. Mitar K. komentariše

  Ja mnim da vam je i jednim i drugim Daja pravi reprezentant.

 5. flamantes komentariše

  Prije 13 godina je Crna Gora povratila što je vazda imala,a od vas se sklonila na sigurno, sad smo za vas nesavladiva sila, a vama će biti mučno kad dođu Rusi na naplatu, alki nas tada ne zovite.

 6. Crnogorka komentariše

  Prije 13 godina svanula je poslije vijeka cekanja najljepsa majska zora! Neka je vjecna Crna Gora!

 7. Vladimir L. komentariše

  Sramotni dan u nasoj istoriji. Tog proljeca najbolje je rodio korov, ljudski. Volim Crnu Goru, onaj njen dio bez smradova koji sve prodaju za veceru.
  21.5.06. Siptari, funjare i glupani su dobili svoju drzavu.

 8. Vladimir L. komentariše

  Sramotni dan u nasoj istoriji.
  Tog proljeca najbolje je
  rodio korov, ljudski. Volim Crnu Goru, onaj njen dio bez smradova koji sve prodaju za veceru.
  21.5.06. Siptari, funjare i glupani su dobili svoju drzavu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.