Prijave protiv Peruničića i Pavićevića: Nezakonito snimali i pratili više osoba

1

Šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić kazao je da su postupali po prijavi Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i bivšeg agenta tajne pratnje Srđe Pavićević.

Kako je na konferenciji za novinare kazao šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, Peruničić i Pavićević su nezakonito snimali i pratili više osoba.

Radonjić je objasnio da su postupali po prijavi v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

On je kazao i da su Peruničić i Pavićević juče saslušani u svojstvu osumnjičenih.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su tajni agenti po sat ili dva, svakog dana nezakonito pratili i snimali ljude.

Objasnio je i da za sada ne znaju da li je i za šta taj materijal korišćen.

Zbog tajnosti postupka, objasnio je, ne može precizirati ko su osobe koje su nezakonito praćene i koliko je među njima političara i novinara.

1 Comment
  1. PRAVEDNIK komentariše

    pa zar ovoga radonjica ovaj brdjovic nije smijenio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.