Prijave protiv dvije osobe: Službenice oštetile Poštu za 38.000 evra

0

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli dvije krivične prijave protiv dva lica zbog počinjenih djela iz oblasti privrednog kriminalieta, saopšteno je iz Uprave policije.

“Naime, službenici CB Podgorica – Stanice kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv V.D. (48) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju i krivičnu prijavu protiv M.K. (28) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju putem pomaganja.

One su, kako se sumnja, ova krivična djela počinile na način što su u periodu od februara 2019. do 31. maja 2019. godine zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja novčanim sredstvima Pošte Crne Gore AD Podgorica koja su im bila povjerena u radu pribavile sebi ili drugom protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 38.000 evra”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.