Prijava protiv Veselina Vučelića: Osumnjičen za utaju poreza

0

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su, u okviru obavještajnog projekta „Evazija“, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv Veselina Vučelića (37) iz Podgorice i pravnog lica „Veletrans Co“ d.o.o. Podgorica, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Na osnovu kriminalističke obrade sumnja se da su Vučelić, u svojstvu izvršnog direktora i osnivača preduzeća „Veletrans Co“ i „Veletrans CG“, i pravno lice „Veletrans Co“ počinili navedeno krivično djelo u toku 2017. godine.

Vučelić i „Veletrans Co“ su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo na način što su, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima a koji su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, neprijavljujući zakonito stečeni prihod i prikrivajući podatke koji se odnose na utvrđivanje poreskih obaveza, utajili porez u ukupnom iznosu od 46.593,46 evra, čime su nanijeli štetu budžetu Crne Gore u navedenom iznosu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.