Prijava protiv E.D. i M.T.: Policajci falsifikovali ispravu

0

Službenici Uprave policije – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, podnijeli krivičnu prijavu protiv dva službenika Sektora granične policije zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

Naime, službenici Odsjeka su državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv policijskih službenika E.D. i M.T. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su omogućili D.K. da vozilom marke „Audi Q5” pređe Granični prelaz Dračenovac sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu.

E.D. je 25.12.2018. godine, kako se sumnja, obavljajući poslove i zadatke na Graničnom prelazu Dračenovac, na izlaznoj traci evidentirao izlazak iz Crne Gore navedenog vozila sa registrarskim oznakama koje pripadaju drugom vozilu, dok je 15 minuta kasnije, kada je to vozilo ušlo u Crnu Goru na istom Graničnom prelazu, M.T. u elektronsku evidenciju unio da su na vozilu bile potpuno druge registarske oznake iako su na vozilu bile iste registarske oznake kao i kada je vozilo izašlo iz Crne Gore, odnosno registarske oznake koje pripadaju drugom vozilu.

U prethodnom periodu protiv D.K, koji je upravljao navedenim vozilom, je inače podnijeta krivična prijava upravo zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave na način što je na navedenom vozilu „Audi Q5“ koristio registarske oznake drugog vozila.

Osim podnošenja krivične prijave, neposredni rukovodilac ova dva policijska službenika će uputiti inicijativu disciplinskom tužiocu za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede radne dužnosti i njih dvojica će biti suspendovani

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.