Pretresi u Podgorici, Kolašinu i Cetinju: Udar na narkodilere

0

Podgorička, kolašinska i cetinjska policija su sprovodeći akcije na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika izvršili pretrese i kontrolisali lica protiv kojih su podnijete odgovarajuće prijave.

Podgorička policija je postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici izvršila pretres stana koji koriste N.J. (28) i I.P. (35). Oduzeta su 102 pakovanja opojne droge „heroin“ bruto mase oko 70 grama i tri sredstva za komunikaciju za koja se sumnja da su korištena prilikom izvršavanja krivičnog djela.
Osumnjičeni N.J. i I.P. lišeni su slobode i uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Takođe postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici službenici Centra bezbjednosti Podgorica su izvršili pretres stana koji koriste R.P. (25) i S.P. (47) i tom prilikom su oduzeli pušku i 183 komada municije.
Protiv osumnjičenih podnijeta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U periodu od 1. do 15. februara podgorička policija je shodno Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga protiv osam lica podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka zbog posjedovanja manjih količina opojnih droga.
U Kolašinu je policija u ulici Generala Anđelića izvršila pregled lica M.V. (19), kao i pregled mjesta kretanja ovoga lica, te je pronađeno 11 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana.
Obaviješten je nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se izjasnio da u radnjama lica ne postoje elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.
Protiv M.V. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

U ovom gradu je kontrolisano i vozilo marke VW Golf kojim je upravljao F.R. (18). U vozilu je pronađena manja količina opojne droge marihuana.
Protiv F.R. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.
Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su postupajući po planskim aktivnostima na suzbijanju tzv. ulične prodaje narkotika, kao i na pojačanoj kontroli i kretanju bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, izvršili operativnu radnju “Racija” u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Njegoševoj u Cetinju, kojom prilikom su pregledom bezbjednosno interesantnog lica G.R. (24) iz ovog grada, pronašli opojnu drogu marihuana.
Protiv G.R. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkazbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.