Pretresi u Podgorici i Budvi: Zaplijenjeno oružje i spiskovi dužnika

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operatvinih informacija, a u cilju suzbijanja vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretrese na više lokacija na teritoriji Podgorice i Budve.

Naime, postupajući na osnovu operativnih informacija i po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste S.P. (53) iz Podgorice i bezbjednosno interesantno lice B.N. (39) iz Podgorice, koji je nastanjen u Budvi.

Pretresom lokacije koju korsti S.P. u Podgorici policija je pronašla i oduzela pištolj marke „CZ“ model „Shadow1“ cal. 9 mm i pištolj marke „CZ“ model „Shadow2“ cal. 9 mm sa 17 komada municije.

Podgorička policija je izvršila pretrese na dvije lokacije u Podgorici i Budvi koje koristi bezbjednosno interesantno lice B.N. a pretresom lokacije u Budvi je pronašla i oduzela:
– pištolj marke „Glock“ model 19X, cal.9 mm,
– lovačka puška marke „Zastava Arms“,
– lovačka puška marke „Browing“,
– okvir za automatsku pušku „M70“ sa 30 komada municije cal. 7,62 mm,
– okvir za municiju sa 16 komada municije cal. 9mm,
– okvir za municiju sa 30 komada municije cal. 9 mm,
– 19 komada municije oznake „RWS 30-06“,
– 93 komada municije kalibra 12 mm, sa redenikom za municiju,
– više komada municije za lovačku pušku i pištoljske municije različitog kalibra,
– spiskovi o većim novčanim iznosima – pozajmicama većem broju lica, koji ukazuju na to da se radi pozajmicama uz određenu nadoknadu, tzv. zelenašku kamatu.

Oduzeto oružje i drugi predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja vještačenja. Kriminalistička obrada je u toku.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su lišili slobode B.N. i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.