Presretnuta komunikacija: Pantović prijeti Abazoviću ubistvom jer im je uhapsio “šefa”

12

Kad ubijem (Zorana) Ašanina, onda ćemo završiti i (Dritana) Abazovića jer nam je uhapsio šefa.

To je navodno dio presretnute komunikacije uhapšenog Gorana Pantovića (43) sa jednim od pripadnika kavačke kriminalne grupe, koja je u posjedu policije.

Plan za likvidaciju Abazovića inspektorima je navodno priznao i jedan od uhapšenih iz te organizacije.

Pantović je juče ujutru lišen slobode zbog likvidacije Mojkovčanina – Zorana Ašanina (65).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da su pripadnici policije rješavajući taj slučaj došli do saznanja da je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život od strane Slobodana Kašćelana i njegove grupe, a zbog njihovog prošlonedjeljnog hapšenja.

Abazović juče nije htio da komentariše te navode MUP-a.

Vijestima je rečeno da je pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala, o tom slučaju obavijestio premijera, ministra policije i šefa ANB-a. Sa činjenicama je upoznat i EUROPOL.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, nakon informacije o mogućoj ugroženosti koordinatora bezbjednosnih službi, Abazović je u nedjelju ekspresno dislociran iz Herceg Novog gdje je boravio u službenoj posjeti.

“Tokom rada sa stranačkim kolegama, stigla je informacija o njegovoj ugroženosti, nakon čega mu je policijsko obezbjeđenje odmah pojačano i promijenjen mu je plan rada za drugi dio dana, odnosno hitno su ga prevezli u Podgoricu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iz MUP-a tvrde da saznanja koja su prikupili ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da preduzmu aktivnosti na ugrožavanju života Abazovića.

“U konkretnom slučaju, prikupljena saznanja ukazuju na namjeru pripadnika organizovanih kriminalih grupa, prvenstveno pripadnika organizovane kriminalne grupe Kavač i jednog od vođa Kašćelan Slobodana, da kao reakciju uslovljenu njihovim lišenjem slobode i procesuiranjem zbog izvršenja krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala, preduzmu aktivnosti usmjerene na ugrožavanje života potpredsjednika Vlade Crne Gore, gospodina Dritana Abazovića”, saopšteno je iz resora kojim rukovodi Sergej Sekulović.

Iz tog ministarstva saopštili su da su, u saradnji sa drugim državnim institucijama, preduzeli dodatne mjere na zaštiti bezbjednosti Abazovića: “Imajući u vidu značaj prethodno realizovanih aktivnosti, a svjesni činjenice da su pripadnici navedene organizovane kriminalne grupe dio širih regionalnih struktura, sa veoma jakim konekcijama na transnacionalnom nivou, čija je ključna karakteristika beskrupulozno izvršenje najtežih krivičnih djela, kao i činjenice da bi bilo koja aktivnost usmjerena na ugrožavanje fizičkog integriteta nosilaca visokih državnih funkcija, destabilizovala povoljnu, ali veoma kompleksu bezbjednosnu situaciju… Preduzete su i dodatne mjere i radnje koje imaju za cilj potvrdu predmetnih saznanja i obezbjeđenje dokaza koji bi doveli do procesuiranja lica koja su uključena u predmetne aktivnosti”.

U saopštenju piše i da saznanja o planiranju likvidacije Abazovića ukazuju na odlučnost pripadnika organizovanih kriminalnih grupa da svoje kriminalno bogatstvo i uticaj na kriminalnom tržištu pokušaju da sačuvaju po svaku cijenu: “Te da identični ili slični slučajevi, u kojima su mete bili visokopozicionirani službenici organa bezbjednosti ili nosioci najviših državnih funkcija nisu ‘nepoznanica’ crnogorskih i sa njima povezanih regionalnih kriminalnih struktura. Napominjemo da smo, kako posljednjim realizovanim aktivnostima, tako i aktivnostima tokom prethodnog perioda, pokazali da imamo lične i profesionalne hrabrosti, da se sa punim kapacitetom suprotstavimo savremenim bezbjednosnim izazovima i obračunamo sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, te da će bez obzira na sve njihove ‘napore’ i dalje biti u fokusu konstantne pažnje organa obavještajno-bezbjednosnog sektora”.

Koordinator bezbjednosnog sektora bio je uključen u akciju policije, kada su uhapšeni kavačani Kašćelan, Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević, a procesuirani i Radoje Zvicer, Radoje Živković zvani Žuti, Milan Vujotić, Srđo Jurišević, Dragan Knežević, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević i Zdravko Perunović.

Abazović je oštro reagovao na odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića koji je nakon saslušanja, uhapšene pustio da se brane sa slobode. Nakon što je vijeće Višeg suda promijenilo odluku, a policajci nijesu pronašli trojicu navodnih kavčana, Abazović je poručio da je Bašović pustio kriminalce, a uhapsio državu…

Pantović se branio ćutanjem

Novljanin Goran Pantović nije juče pred višom tužiteljkom Milicom Rmandić nije želio da priča o ubistvu Ašanina, za koje je osumnjičen.

Tužiteljka Rmandić kazala je “Vijestima” da se osumnjičeni branio ćutanjem, nakon čega mu je odredila zadržavanje.

Tužilački pritvor odredila je i Mojkovčaninu Velimiru Ljujiću (66), osumnjičenom da je Pantoviću pomagao nakon ubistva.

On je u Višem državnom tužilaštvu tvrdio da ne zna ništa o likvidaciji sugrađanina i da je Pantovića samo odvezao do bjelopoljskog sela Žari.

Na teret mu stavljaju da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Pantovića su juče locirali i uhapsili službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, koji su postupali u koordinaciji sa Sektorom za borbu protiv kriminala.

Iz Uprave policije saopšteno je da su u intenzivnoj potrazi učestvovali i pripadnici granične policije.

Osumnjičeni za ubistvo vlasnika mojkovačkog motela “Krstac” uhapšen je u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovren.

On je, prema tvrdnjama policije, nakon kraće svađe ubio Ašanina.

Čuvaju ga specijalci, vozi se u blindiranom automobilu

Zbog informacije da kavčani planiraju likvidaciju potpredsjednika Vlade, Abazovića od nedjelje čuvaju specijalci naoružani dugim cijevima, a njegovo obezbjeđenje zadužilo je blindirani automobil.

Prema informacijama “Vijesti”, povećan je i broj pripadnika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, koji su raspoređeni oko zgrade u kojoj Abazović stanuje, ali i na mjestima na kojima boravi.

“Vidjećemo se ovako ili onako”

Kavački klan prijetio je Abazoviću i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio sastanak sa njima.

Nedjeljnik “Monitor” tada je objavio da mu je tada stiglo upozorenje: “Vidjećemo se ovako ili onako”.

“Vijestima” je iz izvršne vlasti rečeno da je tu poruku poslao jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer.

Poruka je navodno stigla nakon što je Abazović odgovorio da nema razloga da se viđa ni sa jednim pripadnikom organizovanih kriminalnih grupa, jer nemaju dodirnih tačaka.

Izvor: Vijesti

12 Comments
 1. abazasanina komentariše

  Znači da je policija i Abazović puštio ubistvo Ašanina kako bi sebe promovisao i tražio zaštitu? Fino. U takvom slučaju mu ne treba zaštita samo od klanova već i građana. Taj ko je pisao tekst sa “informacijama” iz Vijesti je uprsvo doveo do gorenavedenog zaključka. Ahahahaha.

  18
  7
  1. Realan CG komentariše

   ISTO I JA RAZMISLJAM
   NAMECE SE PITANJE ZBOG CEGA NIJESU SPRIJECILI UBISTVO ASANINA ,KAO STO SE HVALE DA SU NIZ DRUGIH. OBICNA DEMAGOGIJA ILIKRIVICNA ODGOVORNOST ZA ODGOVORNE.JER RU VRSTU K.D. ZAKON PREPOZNAJE.

   8
   2
 2. zdravko komentariše

  Kako je Medojević u pravu. Kada uhapsite glavne vođe gotovi je sa klanom.

  16
  2
 3. andro komentariše

  Ja bih da se prodaju blindirana auta, Majbah i ostala.

  15
  1
 4. LipaLipa komentariše

  … da se Abazu prijeti, to je sigurno, prijete mu odavno, posebno od avgusta, … ne znam zbog cesa ovaj zluradi tekst, osim Abaz, nekom nesto, “oteo”, … da bi se sef/sefova, balkanskog narko kartele, detronizovao, … nephodno je prvo “odkinuti” njegove ruke, … jako bitne “ruke” sefa su pominjani klanovi u CG, … vidimo da oni “skljanjaju” moguce, dokaze, svjedoke, … lako moguce da ovo ubistvo ima to za cilj, … aj’ zdravo, ….

  5
  5
 5. Realan CG komentariše

  ISTO I JA RAZMISLJAM
  NAMECE SE PITANJE ZBOG CEGA NIJESU SPRIJECILI UBISTVO ASANINA ,KAO STO SE HVALE DA SU NIZ DRUGIH. OBICNA DEMAGOGIJA ILIKRIVICNA ODGOVORNOST ZA ODGOVORNE.JER RU VRSTU K.D. ZAKON PREPOZNAJE.

  6
  1
 6. ROBIN DUH komentariše

  Kakav god da je Abazovic, on je potpredsjednik i ovo se mora riješiti.
  Za veliki broj gradjana CG bi bilo bolje da su kriminalci iza rešetaka.
  Žalosno je da pošteni ljudi strahuju za svoju sigurnost ili ne daj Bože stradaju.

 7. Vasoje komentariše

  Zaboli me racku hoće ga jbat ili ubit, samo neka mene mimoiđu?

  1. Realan CG komentariše

   Ne brini Vasoje.Vec te je zaobislo,ali zdrav razum i obraz .Da Bog da da nikome dlaka sa glave ne zafali.Voljeli ga mi ili ne !!!

  2. Dragan komentariše

   Od tebe i muve bjeze a obicno zuje oko govana.

   3
   1
   1. Dragan komentariše

    Za smrdoja

    1
    1
 8. Analiza komentariše

  Kukavice. Jaki su samo kad DPS mafija i kriminalci stoje iza njih. Inace su mali mishevi!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.