Presreli kola i uz prijetnju nožem oteli novac na putu Kolašin – Mateševo: Zatim pucali, pa kolima udarili oštećenog

0

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin lišili su slobode tri lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

„Kako se sumnja, A.R. (20), D.R. (19). i D.P. (23) su u noći između 3. i 4. juna, krećući se regionalnim putem iz pravca Kolašina ka Mateševu, vozilom pretekli a zatim i zaustavili oštećenog i od njega, uz prijetnju nožem, tražili novac. Nakon što se oštećeni zajedno sa saputnikom udaljio, osumnjičena lica su iz vozila u pokretu isplalila dva hica u vazduh i krenuli u potjeru za vozilom, prilikom čega je došlo do kontakta dva automobila, usljed čega je oštećeni izgubio kontrolu nad svojim kolima. Na vozilu je nastupila materijala šteta, a osumnjičeni su se udaljili sa lica mjesta“, saopšteno je iz policije.

Brzom reakcijom službenika policije i intenzivnim aktivnostima na terenu, u kratkom roku su identifikovana pomenuta lica i locirano vozilo.

„U unutrašnjosti vozila policija je pregledom pronašla gasni pištolj sa metkom u okviru, kao i dva noža. Navedeni predmeti i vozilo su oduzeti radi daljeg vještačenja. Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, A.R., D.R. i D.P., su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili gore pomenuto krivično djelo, a nakon saslušanja im je tužilac odredio zadržavanje do 72 časa“, zaključili su iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.