„Prepiske sa Medenicom objašnjavaju zašto DPS ne može i ne smije da se distancira od kriminalnih struktura“

0

Pokret Evropa sad (PES) se oglasio saopštenje vezano za najnovije objavljene prepiske Vesne Medenice i potpredsjednice DPS-a Aleksandre Vuković-Kuč.

„O razmjerama sprege pojedinih funkcionera bivše vlasti, a sadašnje opozicije, sa nekadašnjim vrhom sudskih, tužilačkih i policijskih organa, koja se zasnivala na grubim zloupotrebama radi opstanka na vlasti, svjedoče i skandalozne prepiske potpredsjednice „reformisanog” DPS-a Aleksandre Vuković Kuč i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Ove prepiske, pored Skaj sadržaja, najbolje objašnjavaju zašto ni aktuelni funkcioneri DPS-a ne mogu i ne smiju da se distanciraju od kriminalnih struktura i lica osumnjičenih za razne oblike kriminala i korupcije“ – navode iz PES-a i dodaju da ti funckioneri ne samo da nisu sposobni da se distanciraju, već su primorani da pišu peticije i traže puštanje na slobodu osumnjičenih lica, ne bi li ih na taj način ohrabrili da ćute o uslugama koje su vršili za nekadašnju vlast.

Zato, kako kažu iz PES-a, otud i ne čudi nekontrolisana nervoza u redovima DPS-a, te podgrijavanje i recikliranje prevaziđenih tema.

„Dok se ubrzava dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, i dok parlamentarna većina demonstrira političku vitalnost i jedinstvo, „reformisani” DPS panično i bezuspješno pokušava da nametne narativ o ugroženosti naše države i njenog evropskog puta. Sve sa namjerom da se skrene pažnja sa Skaj prepiski, ničije kuće, prvog miliona, Medenice, Katnića, Zvicera, Lazovića i mnogih drugih imena i afera, koje će u budućnosti biti izvedene na čistac.

Uzaludni pokušaji destrukcije političkog krila mafije neće spriječiti Crnu Goru, kao kredibilnu NATO saveznicu, naročito nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, da postane prva sljedeća članica Evropske unije.

To će ubrzo potvrditi i mjeseci pred nama, a patriotizam će se, umjesto istrošenih i destruktivnih narativa, mjeriti unaprjeđenjem životnog standarda i vladavine prava.“ – zaključuje se u saopštenju Pokreta Evropa sad.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.