Mladen Mikijelj

Preminuo slavni dizajner

0

Italijanski modni dizajner Roberto Kavali preminuo je u petak u 83. godini, javili su italijanski mediji.

Italijanska novinska agencija ANSA prenosi je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Vijest o smrti potvrđena je i na zvaničnom Instagram profilu kompanije „Roberto Cavalli“, od strane direktora.

„Dragi Roberto, možda više nisi fizički ovdje sa nama, ali znam da ću uvijek osjećati tvoj duh uz sebe. Najveća mi je čast u karijeri raditi sa vašim nasleđem i stvarati za brend koji si osnovao sa takvom vizijom i stilom. Počivaj u miru, nedostajaćeš i toliko će te voljeti da će tvoje ime i dalje nastaviti da živi i biti svetionik inspiracije za druge, a posebno za mene“, napisao je Fausto Puglisi, kreativni direktor „Roberto Cavalli“ kompanije od oktobra 2020.

Izvršni direktor Sergio Azolari je dodao:

„Kompanija Roberto Cavalli izražava saučešće zbog gubitka porodice gospodina Kavalija. Njegovo nasleđe ostaje stalni izvor inspiracije.“

Popularnost je stekao 1970-ih, radeći zvezdama kao što su Sofija Loren i Brižit Bardo, a decenijama kasnije njegov stil poštovale su generacije poznatih ličnosti, od Kim Kardašijan do Dženifer Lopez.

Rođen 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, Kavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i farmerki.

(N1)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.