Premijerski sat u srijedu: Poslanici pitaju Markovića o korona virusu

0

Premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanike najviše interesuje aktuelna situacija u vezi sa korona virisom.

Predstavnik kluba poslanika Demokratske partije socijalista i potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović pitaće premijera koliko je građana, a koliko privrednih subjekata obuhvaćeno dosadašnjim mjerama za dio socio-ekonomske sanacije projektovanih posljedica korona virusa.

“Cijenim da je posebno važno da date ocjenu reakcije države, posebno zdravstvenih institucija, na pojavu epidemije korona virusa u Crnoj Gori, kao i da iskažete očekivanje do kada će epidemija korona virusa biti prijetnja za svakodnevno funkcionisanje crnogorskog društva”, navodi se u pitanju Gvozdenovića.

Poslanika Demokratskog fronta Andriju Mandićainteresuje zašto premijer nije prihvatio i učinio javnim set urgentnih mjera koje je predložio taj politički savez, a koje uključuju finansijsku pomoć svakom građaninu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević pitaće kako Vlada planira da pomogne najugroženije kategorije stanovništva 36.000 nezaposlenih i skoro 40.000 penzionera sa primanjima ispod 200 eura.

Predstavnika Socijaldemokrata Borisa Mugošuinteresuje kada će biti definisan paket dugoročnih mjera za podršku privredi i da li je urađena i određena projekcija neophodnih sredstava u ovoj godini za realizaciju svih mjera.

“U pitanju je neizmjerno važan paket mjera, koji treba da bude usmjeren na oporavak crnogorske privrede, njen dugoročno održiv razvoj, sa posebnim fokusom na potrebu jačanja realnog sektora, odnosno znatno intenzivnijeg razvoja domaće proizvodnje”, navodi se u obrazloženju Mugoše.

Predsjednik Posebnog kluba poslanika Aleksandar Damjanović pitaće premijera koji su razlozi ozbiljnog kašnjenja u realizaciji projekta auto-puta i kada će biti završen, imajući u vidu da je prvobitni rok bio maj 2019. godine.

Predstavnik kluba Socijalističke narodne partije i Demosa Neđeljko Rudović pitaće da li je Vlada preduzela mjere za poništenje odluka Komisije za stambena pitanja u slučajevima kada nije poštovana Odluka o kriterijumima i koje sankcije će snositi članovi Komisije za donošenje nezakonitih odluka.

“Koliko je stanova za službene potrebe u državnoj svojini? Kolika je njihova ukupna kvadratura i procijenjena vrijednost?”, pitaće, između ostalog, Rudović.

Predstavnik kluba poslanika manjinskih partija Ervih Ibrahimović pitaće da li Vlada namjerava da nastavi započete kapitalne objekte na sjeveru Crne Gore.

“Smatram da je nastavak svih započetih kapitalnih projekata, a posebno onih na sjeveru Crne Gore jedan od primarnih uslova u pravcu zaštite privrede i uslova života naših građana”, naveo je Ibrahimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.