Premijerski sat: Marković danas u Skupštini

0

Premijer Duško Marković odgovaraće danas u Parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pitaće ko je iz državnih vlasti zabranio da se bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović sahrani sa najvećim državnim i vojnim počastima.

Poslanika Nedjeljka Rudovića interesuje kada će Vlada skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnijim uslovima i kada će staviti van snage Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba flinkcionera.

Miloš Nikolić iz Demokratske partije socijalista pitaće Markovića kako ocjenjuje aktuelnu turističku sezonu i domete Vlade kada je u pitanju sektor turizma u dosadašnjem mandatu.

Poslanika Socijaldemokratske partije Raška Knjevića interesuje koliko će novo zaduženje od 500 miliona EUR koje je predviđeno prijedlogom rebalansa uticati na ukupan javni dug koji je tokom ove godine premašio 3,1 milijarde EUR.

Poslanik Aleksandar Damjanović pitaće premijera da li je zadovoljan načinom funkcionisanja penzionog sistema, naročito sa aspekta iznosa penzija, kao i budžetskim izdvajanjima za penzije i da li Vlada namjerava da mijenja neadekvatna zakonska rješenja.

Predstavnika Socijaldemokrata Crne Gore Borisa Mugošu interesuje koliko je stanje finansija, odnosno izvršenje ovogodišnjeg budžeta, da li se tekući izdaci finanasiraju iz tekućih prihoda i koji je nivo kapitalnog budžeta.

Ervin Ibrahović iz Kluba manjinskih partija pitaće da li Vlada planira konkretne mjere u cilju unapređenja kvaliteta pružanja usluga i efikasnijeg ostvarivanje prava građana iz gradova na sjeveru Crne Gore.

Na dnevnom redu sjednice, pored premijerskog sata, su i poslanička pitanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.