Premijerski sat: Mandić pita zašto Bulatović nije sahranjen sa državnim počastima

0

Premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pitaće ko je iz državnih vlasti zabranio da se bivši predsjednik Crne Gore Momir Bulatović sahrani sa najvećim državnim i vojnim počastima.

On navodi da je država Crna Gora sa najvećim počastima opraštala od onih koji su to neuporedivo manje zaslužili od Bulatovića.

“Tražim da mi saopštite imena onih ljudi iz državne vlasti koji su direktno stopirali odavanje dužnih počasti jednoj od najvećih ličnosti u našoj istoriji, kako bi za njihovu sramotu znala sva Crna Gora”, naveo je Mandić.

Poslanika Nedjeljka Rudovića interesuje kada će Vlada skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnijim uslovima.

“Kada ćete staviti van snage Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba flinkcionera, kojom se već privilegovanima omogućavaju dodatne privilegije koje su neprikladne u postojećem ekonomsko socijalnom stanju Crne Gore i uvredljive za sve građane”, naveo je Rudović.

Miloš Nikolić iz Demokratske partije socijalista pitaće Markovića kako ocjenjuje aktuelnu turisticku sezonu i domete Vlade kada je u pitanju sektor turizma u dosadasnjem mandatu.

Poslanika Socijaldemokratske partije Raška Knjevića interesuje koliko će novo zaduženje od 500 miliona evra koje je predviđeno predlogom rebalansa uticati na ukupan javni dug koji je tokom ove godine premašio 3,1 milijarde evra.

Poslanik Aleksandar Damjanović pitaće premijera da li je zadovoljan načinom funkcionisanja penzionog sistema, naročito sa aspekta iznosa penzija, kao i budžetskim izdvajanjima za penzije i da li Vlada namjerava da se ozbiljnije pozabavi ovim problemom imajuči u vidu neadekvatna zakonska rješenja i potrebu njihovih izmjena.

Predstavnika Socijaldemokrata Crne Gore Borisa Mugošu interesuje koliko je stanje finansija, odnosno izvršenje ovogodišnjeg budžeta, da li se tekući izdaci finanasiraju iz tekućih prihoda i koji je nivo kapitalnog budžeta.

Ervin Ibrahović iz Kluba manjinskih partija pitaće da li Vlada planira konkretne mjere u cilju unaprjeđenja kvaliteta pružanja usluga i efikasnijeg ostvarivanje prava građana iz gradova na sjeveru Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.