Predstavnik Albanske liste: Nova Crna Gora je nastala voljom Albanaca

5

Naši partneri mogu biti samo oni koji shvate da smo mi svoji na svome i da je nova Crna Gora nastala i našom voljom, kazao je za Dan predstavnik Albanske liste Nikola Camaj.

Upitan kakav rezultat očekuju na predstojećim parlamentarnim izborima, on je odgovorio da građani znaju da cijene spremnost i požrtvovanje za opštu stvar, a ujediniti se jeste dokaz toga.

“Pored toga, u Albanskoj listi, kao koaliciji koja okuplja dvije trećine političkog bića Albanacau Crnoj Gori, ima dovoljno iskustva, znanja i energije koje garantuju dostojanstveno predstavljanja i hvatanje u koštac sa svim problemima. Zato i očekujemo odličan rezultat”, kazao je Camaj.

On je istakao da su Albanci kao narod, a ne samo političari, otvoreni za razgovore sa svima, ali misli da retorika koju koristi dio opozicije u odnosu na Albance zatvara vrata.

“Mislim da sa tom logikom ne mogu, ili ne žele, napustiti opozicione klupe. To je politika prošlosti, koja je, na kraju, legitimna, jer ima određenu podršku, ali nikako dovoljna da bi sama vladala, te zato i ne razumijemo tu logiku. Naši partneri mogu biti samo oni koji shvate da smo mi svoji na svome i da je nova Crna Gora nastala i našom voljom. Svojatanje Crne Gore retorikom protiv manjina možda nekome izgleda trenutno profitabilno, ali, na duge staze, mora se znati da crnogorsko društvo ne može postati evropsko, bez u važavanja rea lnosti. A mi smo tu realnost”, rekao je Camaj.

Objašnjavajući šta su glavne tačke izbornog programa, on je rekao da je to poboljšanje statusa Albanaca uopšte i kada su posrijedi identitetska i ekonomska pitanja.

“U političkom smislu je napravljen pomak sa opštinom Tuzi i zakonom o korišćenju nacionalnih simbola, ali ostaje još dosta toga da se uradi, prvenstveno za napredovanje u školstvu i kulturi, ali i u smislu korišćenja resursa i povratka otete i nacionalizovane imovine. Građani znaju da to mogu ostvariti samo preko autentičnih predstavnika, koji to imaju u svojim izbornim programima, a ne preko Albanaca u takozvanim građanskim partijama”, istakao je Camaj.

Upitan kakav je danas položaj Albanaca u Crnoj Gori, predstavnik Albanske liste Nikola Camaj je rekao da je taj položaj u stvarnosti daleko od željenog.

“U zakonskom smislu, ima pomaka na bolje, u deklarativnom, reklo bi se, mnogo bolje, dok je u stvarnosti daleko od željenog i mogućeg”, kazao je Camaj.

5 Comments
 1. Srbin iz CG. komentariše

  E ovo je brat a ne usrani četnik

  1
  15
  1. vaso komentariše

   Ti nijesi srbin ni crnogorac no govno albanac neka ti bude brat nama casnim crnogorcima moze biti sam dobar komsija i sunarodnik.

   12
   1
  2. Serbona komentariše

   Srbin iz CG: ne kaljaj to ime koje ti ne pristoji. Ti si GRBIN a sto volis da se ukrivaš iza drugog naroda he tvoja tuga

  3. Kontra revolucija komentariše

   Bas ta izjava jednog albanca bi trebala u narodu Crne Gore upaliti sve alarmne lampice !!!.
   Noz u ledja dolazi uskoro !!!.
   Albancima nikad verovati, zli su im misli !!!.
   Zato ih evropa ne voli !!!.
   Pa nisu Macron i Merkel glupi sto im ne daju vizne olaksice !!!.
   Drze ih sto dalje od sopstvene kuce !!!.

 2. Q komentariše

  Ne laze ,sav smrad nastao je sa njima i zahvaljujuci njima.

  6
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.