Predsjedništvo Prave Crne Gore: Unutar-pravoslavno pomirenje ključ stabilnosti Crne Gore

1

Na trećoj sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore, u proširenom sastavu, održanoj na Žabljaku jednoglasno je usvojen politički stav ovog organa partije, koji integralno prenosimo.

“Prava Crna Gora je uspješno završila fazu političkog profilisanja, te postala relevantan politički faktor koji predstavlja jednu od najbrže rastućih političkih partija u Crnoj Gori.

Jedan od glavnih zaključaka Predsjedništva Prave Crne Gore nije samo stav članova funkcionera Prave Crne Gore kao političara, već kao običnih ljudi, prije svega majki i očeva koji žele da njihova djeca odrastaju u Crnoj Gori kao u svojoj kući, a ne kao gosti, jeste POZIV političkim subjektima koji se bore za interese srpskog naroda u Crnoj Gori da se okupimo u istu odbrambenu liniju i zajedno, ruku pod ruku, krenemo da uzmemo ono što nam je od kad je svijeta i vijeka pripadalo – slobodu.

Jedan od ciljeva Prave Crne Gore je predstavljanje Srba kao državotvorno najzrelijeg naroda u Crnoj Gori. Takođe uradićemo sve da dođe do relaksacije i istinskog pomirenja i razumijevanja u okviru pravoslavnog naroda, od čega dominantno zavisi stabilnost i budućnost Crne Gore.

U smislu političke taktike, mi ćemo kao predstavnici ovakvog shvatanja pokazati da možemo sa odgovornošću da nosimo svaki problem, da ne reagujemo ishitreno, da se ne plašimo nikoga i da nam je bitan svaki most koji se može sagraditi ili sačuvati, bilo gdje gdje je to moguće. Vodimo i vodićemo politiku punog integriteta na koju nije moguće uticati dnevnim provokacijama pojedinih subjekata, istovremeno promovišući najbolje međuopozicione odnose.

Ipak, da bi ostvarivanje našeg političkog cilja ostvarilo i svoj puni potencijal, rast našeg političkog subjekta nužno mora da prati i povećanje standarda sveukupnog stanovništva u Crnoj Gori, a naglašavajući onog sa srpskim nacionalnim predznakom koji je decenijama van institucionalnog dijela života, odnosno onog dijela stanovništva koji je zbog ispoljavanja svoje nacionalnosti – decenijama dominantno na birou rada.

U želji da se ta istorijska nepravda, odnosno besomučna spirala bez kraja prekine jednom za
svagda, Prava Crna Gora smatra da srpski narod u Crnoj Gori treba da se okrene sebi, uz
prevashodno nužno pomirenje i nedvosmislenu saradnju između svih političkih partija koje u
većoj ili manjoj mjeri zastupaju srpski narod u Crnoj Gori.

Potrebno je pristupiti formiranju specijalne strategije koji bi svi subjekti koji predstavljaju srpski narod bez izuzetka i sa istim žarom slijedili. Ta strategija se odnosi na usklađivanje svih zajedničkih aktivnosti u susret parlamentarnim izborima, ali i, prije svega, procesu koji je daleko važniji od svih drugih procesa – Popisu stanovništva 2021. godine.” navodi se u stavu Predsjedništva.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je najavio i početak intenzivne kampanje od septembra, koja će podrazumijevati obilazak svih gradova u Crnoj Gori, kao i zaokruživanje kompletne stranačke infrastrukture, počevši od mjesnih odbora. Pripreme za pomenutu kampanju će se privesti kraju već tokom avgusta.

1 Comment
  1. Stefan komentariše

    Definiši ovo pravoslavci, da se znamo ravnat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.