Predsjedništvo DPS: Institucije pokazale snagu, a društvo zrelost

0

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na današnjoj sjednici konstatovalo zadovoljstvo radom državnih organa, te je data puna podrška daljem institucionalnom odgovoru na izazov suočavanja sa zdravstvenim i ekonomskim posljedicama pandemije virusa Kovid-19, saopšteno je iz te partije.

“Predsjedništvo Demokratske partije socijalista na danas održanoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović razmatralo je aktuelna politička pitanja i preduzete aktivnosti povodom suočavanja sa najvećom globalnom zdravstvenom krizom do sada. Pridržavajući se propisanih mjera, ovo je prvi put da je dio članova Predsjedništva prisustvovao sjedinci putem online video aplikacije, dok su ostali koji su bili prisutni imali propisanu zaštitnu opremu, s adekvatnom distancom. Predsjedništvo je konstatovalo zadovoljstvo radom državnih organa, te je data puna podrška daljem institucionalnom odgovoru na izazov suočavanja sa zdravstvenim i ekonomskim posljedicama pandemije virusa COVID-19”, navodi se u saopštenju Predsjedništva DPS-a.

U tom kontekstu je, kako dodaju, posebno istaknut značajan doprinos Vlade, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kao i cjelokupnog zdravstvenog sistema, ali i ostalih institucija koje su dale doprinos u skladu sa svojim nadležnostima.

“Snažan institucionalan odgovor najbolji je pokazatelj uspješnosti politike DPS-a, te da je programski prioritet – izgradnja snažnih institucija kao temelja vladavine prava u dobroj mjeri ostvaren. Crnogorsko društvo je pokazalo zrelost, te možemo biti ponosni na iskazanu solidarnost i doprinos koji je svaki građanin pojedinačno dao u suočavanju sa posljedicama pandemije. Prethodni mjeseci pokazali su da smo kao društvo u cjelini spremni za suočavanje i sa najvećim izazovima, te da možemo stati rame uz rame i sa najrazvijenijim evropskim državama. Vjerujemo da sa tim kapacitetom, dodatnim međusobnim uvažavanjem i otvorenom komunikacijom možemo prevazilaziti tradicionalne i naslijeđene podjele i zajednički kreirati dalju agendu razvoja Crne Gore zasnovanu na nastavku i ubrzanju evropskog puta kao i zadržavanju i otvaranju novih radnih mjesta”, navode iz Predsjedništva DPS-a.

Uputili su zahvalnost svim građanima i dijaspori koji su, kako navode iz DPS-a, novčanim i nenovčanim doprinosima pomogli da se lakše prevaziđe izazov sa kojim smo suočeni.

“Veoma je važno da i dalje svi poštujemo mjere i preporuke i iskazujemo uvjerenje da će takva solidarnost biti izražena i u narednom periodu kada će fokus biti dominantno na ekonomskim, a ne na zdravstvenim izazovima”, zaključuju u Predsjedništvu Demokratske partije socijalista.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.