Predsjednik Vučić danas prisustvuje početku izgradnje željezničke obilaznice oko Niša

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obići će danas pripremne radove i prisustvovati ceremoniji početka izgradnje željezničke obilaznice oko Niša, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

Početak obilaska radova zakazan je za 10 časova.

Izgradnja željezničke obilaznice oko Niša dio je projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš – Dimitrovgrad.

Željeznička obilaznica oko Niša biće duga 22 kilometra.

Projekat obuhvata radove na sjevernoj obilaznici oko grada Niša, izgradnju jednokolosečne elektrificirane pruge i elektrifikaciju dionice Crveni Krst – veza sa obilaznicom.

Izgradnja obilazne pruge oko Grada Niša u dužini od oko 22 kilometra planira se od stanice Niš Ranžirna do stanice Sićevo, u koridoru sa auto-putem Niš – Dimitrovgrad.

Sjeverna željeznička obilaznica oko Niša obuhvata izgradnju nove jednokolosečne elektrificirane pruge.

Nova, jednokolosečna, elektrificirana obilazna pruga oko Niša u dužini od 22 kilometra biće osposobljena za brzinu vozova do 120 km na sat.

Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor o izgradnji obilaznice sa firmom „Extra Auto Transport“, kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“.

Vrednost ugovora iznosi 153,6 miliona evra, a rok za izvođenje radova je 1.035 dana.

Generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković istakla je da će izgradnjom željezničke obilaznice oko Niša biti riješeno pitanje niškog željezničkog čvora i da vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, kao i da će bezbijednost saobraćaja biti podignuta na viši nivo.

(pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.