Predsjednik o dijalogu sa opozicijom: Može, ali u Skupštini

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je parlament jedino mjesto u kojem se može voditi politički dijalog. Onima, iz opozicije, koji su govorili da neće u dijalog sa njim i da za to nije nadležan, poručuje da je saglasan sa njima.

– Pošto su neki govorili kako neće sa mnom da razgovaraju, evo, donio sam sve njihove citate i čak su govorili da ja nisam ni za šta nadležan. I ja sam sa njima saglasan – rekao je on.

U prilog tome naveo je izjavu Borka Stefanovića od 19. marta ove godine da su spremni i sa predstavnicima sistema da razgovaraju da se ti uslovi što prije implementiraju, ali ne sa njim lično, to “njim” se, kaže, odnosi na njega, već sa institucijama koje su nadležne da sprovedu sve slobodne izbore, oslobode medije.

– Zamislite da institucije oslobode medije? – kaže Vučić.

Na pitanje da li tri zahtjeva opozicije mogu biti predmet rasprave, kaže da može – u parlamentu, a na pitanje da li je parlament i jedino mjesto za razgovor, ili postoji varijanta da se fomriraju te komisije koje traži opozicija i da se razgovara o izbornim uslovima, kaže:

“Znači treba da razgovara nekakva komisija a ne parlament?”

Upitan da li bi se uključio u taj dijalog, Vučić kaže:

– Kako da se uključim kad oni to neće? Pustite me devedesetih, vi živite u devedesetim i oni žive… – rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.