Predsjednik NVO CPC: Miraš najavljuje ulazak u manastire i Crkve Mitropolije!

0

NVO Crnogorska pravoslavna crkva dosljedno poštuje mjere i bez ostatka ih sprovodi. Liturgije se vrše bez prisustva vjerujućih. Te mjere su opravdane i svrsishodne da bi se zaštitilo zdravlje građana. Tako da ćemo predstojeće vaskršnje praznike obilježiti vjerskom službom bez prisustva vjernika. Molićemo se Gospodu Bogu za zdravlje i brz oporavak oboljelih i spas naroda od ove opasne zaraze, rekao je Miraš Dedeić.

Sveštenstvo i vjernici Crnogorske pravoslavne crkve, nakon što se okončaju procedure povraćaja nezakonito upisane crkvene imovine s Beogradske patrijaršije na crnogorsku državu moći će, uvjeren je poglavar NVO CPC  Mihailo, da uđu u manastire i crkve u našoj zemlji.

“Sljeduje potpisivanje ugovora između države i Crnogorske crkve kojime će se to pitanje urediti”,  istakao je on.

Miraš Dedeić smatra i da će Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, pošto se ukinu mjere Nacionalnog koordinacinog tijela za zarazne bolesti o zabrani svih okupljanja zbog sprečavanja širenja korona virusa, zbog čega su prekinuli protestne litije organizovane kako bi napravili pritisak da onemoguće primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti nastavljene, jer su one, kako mitropolit NVO CPC Miraš navodi, politički motivisane.

“Tako, spregnuti, politički, finansijski i medijski centri političke moći iz Beograda, Banjaluke i velikosrpska opozicija u zemlji, pokušavaju da zemlju uvedu u stanje haosa, i preuzmu vlast”, naglašava on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.