Predsjednik Azerbejdžana: Imamo dokaze da su Jermeni angažovali strane plaćenike u Karabahu

Predsjednik Azerbejdžana: Imamo dokaze da su Jermeni angažovali strane plaćenike u Karabahu

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev je tokom sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom u Bakuu saopštio da postoje dokazi u vidu fotografija i video-snimaka koji potvrđuju da je jermenska strana angažovala strane plaćenike tokom sukoba u Karabahu.

„Jermenija je aktivno angažovala strane plaćenike. Imamo mnogobrojne foto i video dokumente, imamo i pasoše stranih državljana, konkretno Francuske, SAD, Libije, Kanade i drugih zemalja, Gruzije“, precizirao je Alijev.
Prema njegovim riječima, samo dio tih stranaca ima jermensko poreklo.

„Ali to ne mijenja suštinu pitanja, jer je angažovanje stranih plaćenika od strane Jermenije, naravno, nedopuštivo“, zaključio je Alijev.

Azerbejdžan i Jermenija su se više puta međusobno optuživali za angažovanje stranih plaćenika tokom sukoba u Nagorno-Karabahu.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je jednom prilikom izjavio da oko 2.000 plaćenika sa Bliskog istoka učestvuje vojnom konfliktu u Nagorno-Karabahu.

Ruska delegacija u sastavu ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zamenika predsjednika vlade Rusije Alekseja Overčuka, ministra zdravlja Rusije Mihaila Muraška, šefice „Rospotrebnadzora“ Ane Popove danas je, nakon Jermenije, doputovala i u Baku.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *