Predsjednik ABA lige: Nastavak takmičenja je doveden u pitanje, imamo neke ideje, ali ništa još konkretno

0

Predsednik ABA lige i direktor Cibone Domagoj Čavlović rekao da je stanje u regionalnoj košarkaškoj ligi isto kao i u celokupnom sportu u svetu i da postoje neke ideje u vezi sa završetkom, ali da još ništa nije konkretno.

Čavlović je istakao da je virus korona sve paralizovao i da nije moguće razmišljati o takmičenjima, a kamoli o tome kako ih realizovati.

– Mi smo među prvima odgovorno reagovali i zaustavili svoje takmičenje na vreme. Svakodnevno i pomno pratimo događanja. U kontaktu sam sa svim klubovima i oni razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa još konkretno. Nije moguće predvideti koliko će sve ovo trajati, pa zato i ne možemo da planiramo da li će da se završi do kraja ili da se proglasi gotovom. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi – rekao je Čavlović u intervju za TV Arena Sport.

Prvi čovek regionalne lige rekao je da je mnogo neizvesnosti sa kojim se to takmičenje suočava.

– Većina klubova je svoje igrače pustila kućama. Stranci su otišli i došli smo u situaciju da su granice zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Nama je ostalo u prvoj ligi još jedno kompletno kolo i plej-of, a u drugoj ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, tako da vidimo da niko ne može ništa da predvidi, pa jedni donose jednu vrstu odluka, a drugi drugu. Mi definitivno čekamo i pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje za našu ligu – zaključio je Čavlović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.