Predlog Aleksandra Vulina o lekcijama iz prošlosti : Udžbenik o istoriji da napiše Srbiju

1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin predložio je danas u parlamentu da udžbenik istorije napiše Srbija.

Prihvatamo svjetska i evropska pravila, udžbenici se kupuju na tržištu, najjeftiniji ponuđač, sve kao i u svim drugim zemljama na svijetu i to je sasvim u redu. Ali neka to bude kada su u pitanju biologija, hemija, matematika. Udžbenik istorije po kome će učiti naša djeca mora da napiše država Srbija, rekao je Vulin.

U tom udžbeniku će, kako je kazao, biti bar stranica o Jasenovcu.

Neće biti tri rečenice u kojima nam strani izdavači objašnjavaju šta je bio Jasenovac, šta je Kosovo, šta je Srebrenica. Molim vas, ako nađete ikad prostora za to, diskutujte o ovoj temi, dajte predlog, donesite zakon, uradite ono što možete da država Srbija sama piše svoju istoriju, poručio je Vulin poslanicima.

On je dodao da će se ako drugi budu pisali istoriju “naći neka bitanga drugosrbijanska” koja će da kaže da je “Dara iz Jasenovca” ratno huškanje.

1 Comment
  1. Pedro komentariše

    G. Rakovic je iznio javnosti nepoznati podatak da profesori bogoslovije, a sa njima i rektor Perovic, primaju plate iz budžeta Republike Srbije. Lijepo vraća g. Perovic! Da li on svojim djelovanjem ugrožava opstanak skole? I da li se njegove kolege profesori slažu sa njegovim istupanjima u javnosti i mesetarenjem među strankama posebno poslije velike pobjede nad Djukanovicevim antisrpskim rezimom? Očekujemo izjasnjenje od njih. Ćutanje znači podrzavanje!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.