Predavanje Predraga Rajića: Izborni jun

0

Pitanja koja obrađuje ovomjesečno predavanje Predraga Rajića, dugogodišnjeg saradnika Kulturnog centra Novog Sada iz domena geopolitike, tiču se izbora širom svijeta održanih tokom juna 2024. godine, kao i onih koji će tek biti održani, i kakav je njihov značaj za Srbiju.

Ovomjesečno predavanje posvećeno je upravo održanim lokalnim izborima u Srbiji, pošto je, kako tvrdi Rajić, to najinteresantnije za geopolitičku analizu u ovom trenutku i navodi da su ovi lokalni izbori bili interesantni i strancima, kako u regionu tako i u onim državama koje ovdje imaju interesa. Predavač je pokušao da izanalizira rezultate u najvećim gradovima i opštinama u kojima su sad bili održani izbori, pošto znamo da je dio izbora bio održan već u decembru prošle godine.

Ovi izbori su pokazali dominaciju Srpske napredne stranke, rekao je Rajić, i svakako je još jednom potvrdili. Tema kojoj će se predavač naročito posvetiti jeste popularnost Miloša Vučevića, koji se maksimalno uključio u kampanju. Doskorašnji gradonačelnik, a sada premijer Srbije, pomogao je koaliciji koja je nastupila sa imenom Aleksandra Vuičića – „Novi Sad sutra“, da se zabilježi ovako ubjedljiva pobjeda koja je čak bila i iznad najoptimističnijih očekivanja uoči samih ibora – zaključuje Rajić.

Celo predavanje možete pogledati na linku:

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.