Predavanje novinara i publiciste Milorada Vukašinovića: „Šta nam je poručio Džefri Saks?“

0

Predavanje novinara i publiciste Milorada Vukašinovića na temu „Šta nam je poručio Džefri Saks?“ (6. 6. 2024) možete pogledati na Jutjub kanalu KCNS.

Ugledni američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks nedavno je u intrvjuu koji je dao američkom političkom komentatoru i piscu Takeru Karlsonu govorio o stvarnim razlozima agresije NATO na Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine. Izjavivši tom prilikom da cilj NATO agresije nije bilo spasavanje potlačenog muslimanskog stanovništva, privukao je poslednjih dana veliku pažnju svetske javnosti. Cilj NATO agresije na SRJ, prema Saksovim riječima, bio je da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike, to jest da se na Kosovu i Metohiji kreira nova država – Kosovo i otvori najveća vojna baza NATO u Jugoistočnoj Evropi. S tim ciljem američka supersila kreirala je vojnu bazu Bondstil, a sedamdesetosmodnevno bombardovanje u kom je stradao veliki broj civila odigralo se sa ciljem da se spasu američki industrijski vojni kompleksi.

U fokusu ovomjesečnog predavanja novinara i publiciste Milorada Vukašinovića je Saksova izjava, ali i odjek ovog i sličnih iskaza o „jugoslovenskoj krizi“, te osvrt i na moralnu hipokriziju dijela ovdašnje „intelektualne i političke zajednice“.

Cijelo predavanje možete pogledati na linku:

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.