Pravna hajdučija DPS-a: Direktor Fonda PIO danas napunio 67 godina, po zakonu mora u penziju, ali i dalje sjedi u fotelji, a ne prijavljuje naknadu iz “Plantaža”!

5

Direktoru Fonda PIO Dušanu Peroviću danas po silu zakona prestaje radni odnos na toj funkciji jer je napunio 67 godina, saznaje Borba.

Svako dalje zadržavanje na toj funkciji od danas znači i kršenje zakona.

Iako se na internetu nigdje ne može naći podatak o godini njegovog rođenja, tog podatka nema ni u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu Fonda PIO, naš portal saznaje da on upravo danas navršava 67 godina života.

Radni odnos prestaje po sili zakona kad osoba navrši 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja.

Perović, inače funkcioner DPS-a, od danas ne smije više da bude na pomenutoj funkciji, a nadležni ni on sam se ne oglašavaju.

Takođe, uvidom u njegov imovinski karton primjetno je da nije prijavio naknadu koju prima kao član Odbora direktora Plantaža, a njegovo ime se nalazi na spisku u toj kompaniji. Time je prekršio zakon, a nadležni ne reaguju.

Podjestimo da je prije par dana gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović morao da se povuče sa te funkcije jer je napunio 67 godina života što je uslov za odlazak u penziju.


USLOVI ZA STICANJE PRAVA NA STAROSNU PENZIJU

67 godina života i najmanje 15 godina penzijskog staža.
40 godina staža osiguranja, bez obzira na godine života.
30 godina staža osiguranja, od čega najmanje 20 godina efektivno provedenih na radnim mjestima na kojima se u rudnicima staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.
62 godine života i najmanje 15 godina penzijskog staža, za sticanje prava na prijevremenu penziju.
20 godina staža osiguranja, za roditelja ili staratelja koji vrši starateljstvo nad djetetom sa teškim smetnjama u razvoju, bez obzira na godine života djeteta, koje je korisnik lične invalidnine. Ovo pravo može koristiti jedan roditelj ili staratelj, a ne odnosi se na staratelja koga po službenoj dužnosti imenuje organ starateljstva“

5 Comments
 1. To je to komentariše

  Javi se Krivokapiću Zdravko i objasni da li te Risto sotona predložio da vodiš opoziciju zato što si četničina.. Jer ne zaboravi da su te glasali i oni koji ne podržavaju četnički pokret… E neće vam proći ta ravnogoska politika, ni tebi ni toj staroj stoni,ntii će se formirati vlast u cg sa takvima..

  7
  27
  1. Boki B11 komentariše

   Uh kako ti je teško brate. Ali jbg, većina je većina 😀

   18
   3
 2. Boki B11 komentariše

  Imate neku staru verziju Zakona. Novi Zakon kaže:

  1. STAROSNA PENZIJA

  Član 17

  Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 66 godina života (muškarac), odnosno 64 godine života (žena) i najmanje 15 godina staža osiguranja.

  Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 40 godina staža osiguranja i 61 godinu života.

  Osiguranik stiče pravo na starosnu penziju kad navrši 30 godina staža osiguranja, od čega najmanje 20 godina efektivno provedenih na radnim mjestima na kojima se u rudnicima staž osiguranja računa sa uvećanim trajanjem.

  Pravo na starosnu penziju, u skladu sa stavom 3 ovog člana, može se ostvariti do 31. decembra 2021.godine.

  Što znači da je predmetni gospodin penzioner već momentom stupanja Zakona na snagu. Uključujući i VDT-a i SDT-a, i mnoge druge…

  10
  1
 3. Milutin komentariše

  Za one koji nisu upućeni četnici su bili specijalne jedinici u sastavu tadašnje srpske vojske.to je isto što su danas sprecijalne policijske i vojne snage za specijalna dejstva.jedina razlika je u tome sto su se četnici borili za svoju zemlju i kralja i nisu bili izdajnici.može se sa pravom reći da su bili ponosni i hrabri branioci države i kralja.svi potomci četničkih familija su išli kroz život uzdignute glave sto rade i dan danas.

  8
  3
 4. aljo Hot komentariše

  Nista strasno
  Ulcinjska rivijera covjek ima 73 godine
  Gospodin covek zec

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.