“Pravda” po SDT-u: Bratanić Jusufa Kalamperovića pet mejseci bio u bjekstvu, Katnić nije tražio pritvor!

1

Baranin Elvir Kalamperović, osumnjičen da je dio grupe Duška Kneževića, vratio se u Crnu Goru, a nakon saslušanja je pušten na slobodu, saznaje Borba. On je skoro pet mjeseci bio u bjekstu, a interesantno je da Specijalno tužilaštvo, nakon saslušanja, nije tražilo da mu se odredi pritvor, s obzirom da je pobjegao iz Crne Gore nakon izbijanja Atlas afere.

Inače, on je bratanić Jusufa Kalamperovića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova.

Kako saznajemo, Kalamperović je proveo dva dana u Spužu, a onda je ekspresno donesena odluka da se dalji postupak protiv njega obustavi.

Čudno ponašanje i postupanje SDT-a ako se zna da su za poslanike opozicije tražili određivanje pritvora i bez skidanja imuniteta.

Kalamperović je odmah nakon saslušnja u SDT-u izabran za predsjednika Rotary kluba Bar u dolazećoj 2019/2020.

Tužilaštvo vjeruje da su članovi kriminalne grupe koju je predvodio Knežević bili: Elvir Kalamperović, Andrija Knežević, Miodrag Knežević, Petar Knežević, Andrej Kononenko, Arisk Timofejev, Olga Udilova, Ekatarina Petrovna Kononenko, Zvonko Gobeljić, Nebojša Šovran i Tomislav Žižić. Sumnja se da su oni, po uputstvima „dobijenim od organizatora Duška Kneževića i u dogovoru sa njim predavali zahtjeve za kredite IBM-u i Atlas mont banci, zaključivali kreditne ugovore, novac koristili za svoje potrebe ili ih davali drugim pripadnicima kriminalne organizacije, ali kredite nijesu oni vraćali“.

(Foto: Studio Petović)

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Privatna država,privatni tužilac,privatni zatvor!Naivni Elvir utekao i krio se pet mjeseci napamet. Katnic nema vise obzira pa i o javnom mnijenju vise ne vodi računa. Sinavatri da podignu spomenik Aco Djukanovic i Kalamperovici!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.