Prava Crna Gora: Deset primjera licemjerstva Duška Kneževića

Prava Crna Gora: Deset primjera licemjerstva Duška Kneževića

Imajući u vidu da crnogorsku javnost poslednjih dana opsijeda afera vezana za Atlas banku i njenog vlasnika, gospodina Duška Kneževića, koji svakodnevno optužuje njegovog dojučerašnjeg bliskog prijatelja i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, aludirajući da je zapravo on “mafijaški kum” koji mu priprema hapšenje i otimanje kapitala, Prava Crna Gora, bez želje za politikanstvom, postavlja deset pitanja.

Gospodine Kneževiću, kako to da ste ćutali i da Vam Đukanović nije bio “mafijaški kum” onda kad je:

2. Na sumnjiv način dozvolio rasprodaju državnih resursa poput Telekoma?
3. Upetostručio javni dug od sticanja nezavisnosti?

4. Ponižavajućim tonom komentarisao slučajeve prebijenih novinara i ključno uticao da se u ovoj zemlji stvori atmosfera hajke na novinare?

5. Sa svojom klikom učestvovao u švercu cigareta i ko zna čega sve ne istim utabanim rutama?

6. Između ostalih, i sa vama ugurao Crnu Goru u NATO bez referenduma?

7. Upravo vama gledao kroz prste zbog dugova koje imate prema sopstvenim radnicima koje ste poslali na ulicu?

8. Primao, preko svojih posrednika, Vaš novac za nezakonito finansiranje njegove kampanje, što i vi priznajete?

9. Sa vama i vama sličnima ispijao šampanjce na jahtama u momentu dok je 50 000 ljudi na birou rada, od čega 10 000 visokoškolaca?

10. Svetozar Marović boravio u zatvoru iz, očito, iste političke volje i amina šefa režima?

Ne, ćutali ste. Tada vam Đukanović nije ličio na „Kuma“ iz istoimenog filma.
Uprkos činjenici da bi mogli doći i do broja od stotinu pitanja i primjera, zaključak je jedan: Gospodine Kneževiću, punih trideset godina ćutite (i učestvujete) u Đukanovićevoj roli “mafijaškog kuma” cijeloj Crnoj Gori, i niste sami u tome. Istovremeno, u ovaj patetični “Instagram rat” u kom označavate Mila Đukanovića za “mafijaškog šefa” koji stoji iza napada na vas ste ušli samo zato što je, očigledno – krenuo na vaš novac.

To vas čini nedostojnim za podršku onog dijela naroda prave Crne Gore koji se trideset godina muči jureći koru hljeba koja mu, iz dana u dan, sve više izmiče samo zbog toga što nije htio da pristane prljavi sistem vrijednosti u kom su novac i moć vrhovno božanstvo, dok su obraz, čast i poštenje ono čega ste se sjetili tek kad je sistem krenuo da “jede svoju djecu”, pa samim tim i vas.

Na kraju, skromno predlažemo da u pomoć pozovete vašeg prijatelja Bila Klintona i partnere iz NATO saveza koje ste tako zdušno podržavali i promovisali svih ovih godina u Crnoj Gori – skupa sa vašim Đukanovićem – a da narod, kome ste davno okrenuli leđa, ostavite na miru, jer, ko god da izgubi u ovom vašem ratu – pobijediće, makar na tren, Crna Gora.

Related posts

1 Comment

  1. Nikola

    Kakva glupa pitanja! Pa jacu vam odgovorit : zato sto ga to licno nije interesovalo, zanima ga samo svoja guz..a i govori u smo svoje ime. Boze, ko su nama politicari…

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *