Prava Crna Gora: Dajkoviću stigao poziv za zatvor

0

Dvije sedmice nakon što je lider DNP-a, Milan Knežević, otišao na izvršenje zatvorske kazne, poziv za spuški zatvor stigao je i Generalnom sekretaru Prave Crne Gore, Vladislavu Dajkoviću, zbog događaja na protestima Demokratskog Fronta 2015. godine, saopšteno je iz Prave Crne Gore.
“U obrazloženju rješenja kojim se Dajkoviću novčana kazna zbog hapšenja na pomenutim protestima protiv režima, preinačuje u osam dana zatvorske kazne, stoji da je Dajković odbio da plati novčanu kaznu. Dajković je na suđenju obrazložio da “Đukanovićevim privatnim sudovima ne želi da plati ni jedan jedini cent, pogotovo imajući u vidu da je mirno protestvovao protiv 30-godišnje vlasti, te da je osuđen na pravdi Boga””, dodaje se u saopštenju.
“Imajući u vidu da je Generalni sekretar naše političke partije, ujedno i šef Izbornog štaba kandidata za predsjednika Crne Gore, Marka Milačića, Dajkovićevu zatvorsku kaznu, koja je stigla u jeku predsjedničke kampanje, bilo da je riječ o osam sati, osam dana ili osam mjeseci – doživljavamo kao novi skandalozni udar na našu partiju, ali i na našeg predsjedničkog kandidata.
Ukoliko Dajković nasilno bude odveden u spuški zatvor, on će, nakon predsjednika Marka Milačića, postati drugi funkcioner naše partije koji je u svega nekoliko mjeseci razmaka pošao na izdržavanje zatvorske kazne, iz strogo političkih razloga, odnosno politički motivisane presude”, saopšteno je iz partije.
(antenam.net)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.