Mladen Mikijelj

Poznati milioner iz Turske kupuje Maribor: Hoće od njega da napravi čudo

0

Poznati milioner iz Turske odlučio je da kupi slovenački Maribor.

Turski milioner Adžun Ilidžali (54) obožava fudbal. Bio je vlasnik holandske Fortunde Sitard i irskog Šelburna, sada vodi engleski Hal siti, međutim planira da širi svoje „carstvo“. U emisiji „Pod prečkom“ na slovenačkom Sportklubu objavio je da je izabrao da naredni klub kupi na Balkanu..

Nakon temeljnog istraživianja tržišta, odlučio se da to bude Maribor, klub koji je 16 puta bio prvak Slovenije, ali sada već drugu godinu zaredom to neće biti zbog Olimpije, pa Celja. „Poštujem i ostale klubove, Mura je uspešna, Olimpija je poznato ime u Evropi, ali i Maribor isto tako. Na kraju morate donijeti neku odluku, tražili smo i razmišljali dva mjeseca, ali sada mislim da smo odlučili da je ovo pravi projekat sa sjajnim navijačima, sjajnim ljudima i sjajnim gradom“, kazao je Turčin.

„Jako mi je važno bilo i da u blizini grada ima aerodrom u blizini jer stalno putujem. Mali aerodrom, da mogu dolaziti i odlaziti i da jer posao ne trpi. Lud sam za fudbalom i želim gledati što više utakmica“, poručio je Ilidžali, dok su iz Maribora pozitivno odgovorili na njegovu „ponudu“ preko medija rekavši da oni traže „strateškog partnera“.

Čini se da bi posao vrlo brzo mogao biti zaključen, a nema sumnje da će Ilidžali pokušati da Maribor pretvori u najuspešniji klub regiona, što neće biti lako zbog problema u poslednje dvije godine. Iako je Maribor čak 16 puta bio prvak Slovenije, i uz to je još devet puta osvajao Kup Slovenije, daleko je od dana kada je igrao grupnu fazu Lige šampiona. Čak tri puta su „ljubičasti“ bili u eliti.

Što se tiče Turčina, on je inače vlasnik poznatih TV kanala TV8 i TV8.5, kao i turske digitalne platforme Exxen. Od 2018. do 2021. godine bio je na listi 500 najuticajnijih biznismena u sektoru medija i zabave prema izboru magazina „Variety“, a ima namjeru da se „širi“ i fudbalski.

(Mondo)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.