Poznati detalji dolaska francuskog predsjednika: Makron i Vučić drže govor na Kalemegdanu!

Poznati detalji dolaska francuskog predsjednika: Makron i Vučić drže govor na Kalemegdanu!

Francuski predsjednik Emanuel Makron i šef države Aleksandar Vučić obratiće se okupljenim građanima u ponedeljak 15. jula na Kalemegdanu, saznaje Srpski telegraf. Prvog dana posjete planiran je i obilazak Spomenika zahvalnosti Francuskoj i polaganje venaca, kao i posjeta Novom groblju i obilazak Spomenika braniocima Beograda, dok je drugi dan zvanične posjete francuskog predsjednika nešto relaksiraniji, ali ništa manje spektakularan.

– Dvodnevna posjeta Makrona je prva posjeta jednog francuskog predsjednika Srbiji posle 18 godina (poslednji put dolazio Žak Širak), a govorom na Kalemegdanu, blizu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, Makron i Vučić žele da pošalje jaku poruku prijateljstva i da podsjete da su dvije zemlje bile na istoj strani istorije u najtežim vremenima – kažu naši izvori.

Prema riječima sagovornika Srpskog telegrafa, očekuje se da će se na Kalemegdanu okupiti građani Srbije, a da će tada uslediti obraćanje dvojice predsjednika.

– Doček, skup, kao i cijela posjeta, biće veličanstveni, baš kao što je bila i kada je Vladimir Putin bio u Srbiji. Makron želi da se lično obrati građanima Srbije i pokaže koliko Francuska poštuje stare saveznike, ali i da Pariz želi intenzivniju saradnju sa Beogradom – navode naši sagovornici.

Dodaju da Makron ne krije simpatije prema Vučiću, kojeg izuzetno cijeni zbog napora koje ulaže da sačuva stabilnost na zapadnom Balkanu.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *