Poznati detalji dolaska francuskog predsjednika: Makron i Vučić drže govor na Kalemegdanu!

0

Francuski predsjednik Emanuel Makron i šef države Aleksandar Vučić obratiće se okupljenim građanima u ponedeljak 15. jula na Kalemegdanu, saznaje Srpski telegraf. Prvog dana posjete planiran je i obilazak Spomenika zahvalnosti Francuskoj i polaganje venaca, kao i posjeta Novom groblju i obilazak Spomenika braniocima Beograda, dok je drugi dan zvanične posjete francuskog predsjednika nešto relaksiraniji, ali ništa manje spektakularan.

– Dvodnevna posjeta Makrona je prva posjeta jednog francuskog predsjednika Srbiji posle 18 godina (poslednji put dolazio Žak Širak), a govorom na Kalemegdanu, blizu Spomenika zahvalnosti Francuskoj, Makron i Vučić žele da pošalje jaku poruku prijateljstva i da podsjete da su dvije zemlje bile na istoj strani istorije u najtežim vremenima – kažu naši izvori.

Prema riječima sagovornika Srpskog telegrafa, očekuje se da će se na Kalemegdanu okupiti građani Srbije, a da će tada uslediti obraćanje dvojice predsjednika.

– Doček, skup, kao i cijela posjeta, biće veličanstveni, baš kao što je bila i kada je Vladimir Putin bio u Srbiji. Makron želi da se lično obrati građanima Srbije i pokaže koliko Francuska poštuje stare saveznike, ali i da Pariz želi intenzivniju saradnju sa Beogradom – navode naši sagovornici.

Dodaju da Makron ne krije simpatije prema Vučiću, kojeg izuzetno cijeni zbog napora koje ulaže da sačuva stabilnost na zapadnom Balkanu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.