Pozivnica na današnju promociju knjiga o kulturnoj istoriji i baštini Jadrana

0

Danas s početkom u 16.00 časova, na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga (BIG Fashion), izdavačka kuća HeraEdu iz Beograda, u saradnji sa Društvom za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru, predstaviće nekoliko svojih novijih monografskih izdanja.

Program je posvećen razgovoru o knjigama na temu društvene i kulturne istorije i nasljeđa istočnojadranske obale, čija je glavna i odgovorna urednica Zorica Stablović Bulajić, vlasnica i direktorka izdavačke kuće HeraEdu.

Knjige o kojima će danas biti riječi tokom predstavljanja su sljedeće:

– „Kulturna istorija Paštrovića“ autora dr Nikole Samardžića, istoričara, dr Mile Medigović Stefanović, istoričarke književnosti, dr Zlata Marjanović, etnomuzikološkinje, i mr Dušan Medin, arheologa (2018);
– „Pod okriljem Sv. Nikole i Sv. Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredbama njihovih statuta“ autorke dr Mirjane Blagojević, istoričarke prava (2020, drugo izdanje 2021);
– „Venecija i Drugi morejski rat (1714–1718)“ autorke dr Marije Kocić, istroričarke (2022)
– „Mletačka republika : doba dekadentne oligarhije“ autorke dr Marije Kocić, istoričarke (2022)
– „Biti, imati, glasati: Egzistencijalne vrednosti u ogledalu ekonomije i društva“ autora dr Milka Štimca, ekonomiste i književnika (2023)

Program se održava u povodu obilježavanja 600 godina od ratifikacije sporazuma između Mletačke Republike i Paštrovića (17. maj 1424 – 17. maj 2024), kojem su dvije strane pristupile 4. aprila 1423. godine, kada su Paštrovići prihvatili da budu pod okriljem Venecije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.