Poziv za stručnu konferenciju 28. juna: Izazovi razvoja kulturne politike Crne Gore – pogled iznutra

0

Fakultet dramskih umjetnosti Vas poziva na stručnu konferenciju  „Izazovi razvoja kulturne politike Crne Gore – pogled iznutra“ koju organizuju povodom obilježavanja cjelogodišnjeg jubileja – 50 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore i 30 godina od osnivanja Fakulteta dramskih umjetnosti – Cetinje.

Saopštenje prenosimo integralno:

Na konferenciji će u fokusu razmatranja biti aktuelne teme od značaja za razvoj kulturne politike u Crnoj Gori u odnosu na dosadašnju praksu i kontekst – imajući u vidu kontinuirane i značajne izazove, te izvjesna ograničenja i moguće perspektive razvoja ove oblasti javnih politika u crnogorskom društvu. Zato se i glavni ciljevi ove konferencije  ujedno mogu sagledati i kroz davanje strukturalnih smjernica za naredni desetogodišnji razvoj kulturnih politika u Crnoj Gori (2024 – 2034). U tom pravcu će na ovoj  konferenciji po pozivu učestvovati isključivo akademski eksperti, umjetnici i stručnjaci iz Crne Gore, apostrofirajući značaj u davanju ključnih odgovora, rješenja i preporuka koje se mogu sagledati kao „pogled iznutra“.

Konferencija će se održati u petak 28. juna sa početkom u 10:00h u „Plavoj sali“ zgrade Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Detaljnu agendu konferencije možete pronaći OVDJE.

Pozivaju se svi zainteresovani da uzmu učešće na ovoj konferenciji putem ovog linka OVDJE, dok prijavu za potvrdu prisustva možete pronaći OVDJE

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.