Požar u Pljevljima: Vatrogasci tvrde da broj za hitne pozive nije radio

0

Veća materijalna šteta pričinjena je na jednom montažnom stambenom objektu kada je tokom prethodne noći izbio požar u pljevaljskom naselju C.

Iz Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja kazali su da ih je o požaru informisala policija, jer broj za hitne pozive 123 nije radio.

„Radi pravovremenog informisnja građana u obavezi smo da saopštimo da je Služba zaštite i spašavanja o požaru obaviještena tek od strane policije OB Pljevlja jer telefonska linija za uobičajeni broj za hitne pozive 123, a koju održava kompanija Telekom, nije radila ispravno niti radi i na dan pisanja saopštenja“, navodi se u saopštenju Službe zaštite i spašavanja dostavljenog „Vijestima“.

Ističu da je do kvara na liniji došlo prije 20 dana, nakon čega su pozive ka tom broju preusmjerili na mobilni telefon.

„Do kvara na liniji je došlo prije 20 dana. Nakon toga smo preko kompanije Telekom, koja je odgovorna za održavanje i funkcionisanje ove linije i kojoj se redovno mjesečno plaća takva usluga, sve pozive ka broju 123 preusmjerili na drugi, obični mobilni broj 069 337 165. To je tako funkcionisalo do 17. marta. Tek nakon 20 dana, 17. marta, od strane kol centra kompanije Telekom obaviješteni smo da je došlo do popravke linije broj 123, te da će isti biti u funkciji, kao i da će ranije preusmjerenje biti ukinuto“, navodi se u saopštenju Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja.

„Od strane službenika Službe je provjereno, broj je bio u funkciji, što je i upisano u naše službene evidencije. Međutim, nedugo nakon toga je, vjerovatno, ponovo došlo do kvara na liniji za koji mi nismo mogli znati, a koji se manifestovao tako da pozivalac u slušalici ima signal da telefon zvoni, dok mi u dežurnoj službi nemamo nikakav signal o pozivu. Isto stanje je i 18. marta. Usljed ovog kvara i, slobodno možemo reći, neodgovornog odnosa kompanije Telekom ka održavanju linije za hitne pozive, mi nismo mogli biti pravovremeno obaviješteni o požaru, što je uslovilo pozivanje preko policije i naravno nepravovremeno reagovanje“, piše u saopštenju.

Prinuđeni su, kako kažu, da još jednom „javno pozovu kompaniju Telekom da odgovorno pristupi održavanju hitnih brojeva, jer se za posljedicu ima materijalna šteta a možda i ljudski životi“.

„Pomenuta kompanija uredno i pravovremeno dostavlja račune i naplaćuje svoje usluge, pa je elementrno profesionalno tu uslugu pružati na kvalitetan način. Molimo sve naše sugrađane da i ubuduće u slučaju nejavljanja na broj 123 pozovu broj 069 337 165, preko kojeg će pravovremeno dobiti dežurnu službu Službe zaštite i spašavanja“, navodi se u saopštenju Službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.