Požar u centru Kolašina, izbjegnuta veća havarija

0

U ranim jutarnjim satima, malo nakon završenog policijskog časa u centru Kolašina zapaljen je automobil.

Kako je kazao komandir te službe Željko Darmanović za portal Kolašin do zapaljenja vozila je došlo u ranim jutarnjim časovima.

“Automobil se nalazio između dva vozila. Srećom iz obližnje kafane primijetili su dim i odmah su nas pozvali. Brzom intervencijom naše službe, tj. izlaskom na lice mjesta u roku od par minuta, uspjeli smo da ugasimo požar“, kazao je on, dodajući da su odmah po dolasku probudili i vlasnike druga dva automobila koji su svoja vozila odmah pomjerili te im je prilaz zapaljenom automobilu bio omogućen.

Darmanović dodaje da je zapaljeno vozilo bilo parkirano između druga dva vozila prednjom stranom pri stambenom objektu i da im je prilaz dijelu koji je zahvatio plamen, odnosno haubi, skoro bio nemoguć, sve dok druga dva vozila nijesu pomjerena.

O događaju je obavešteno odeljenje bezbjednosti Kolašin koje vrši uviđaj.

Portal Kolašin piše da treba napomenuti  da zahvaljujući brzoj intervenciji Službe zaštite i spašavanja, ovaj nemili događaj nije izazvao veću havariju.

Naime, vozilo koje se zapalilo, za sada iz nepoznatih okolnosti, bilo je parkirano između dva vozila, a na samo nekoliko koraka, nalazi se i trošna najstarija kuća u Kolašinu, poznata kao „zgrada starog suda“ koja je sagrađena od tradicionalnog materijala, čatme.

Sama zgrada predstavlja već duži niz godina veliku opasnost za okolinu. Da požar nije lokalizovan brzom intervencijom sasvim je sigurno da bi se vatra proširila i na druga vozila a tako i zahvatila „zgradu starog suda“, što bi imalo ne sagledive posledice.

Istraga je u toku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.